Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,4 °C
Mimoriadne správy

Paulína Bátovská Fialková ovládla superšprint v letnom biatlone a stala sa majsterkou sveta

 Webnoviny  23. august 2024  89  
Paulína Bátovská Fialková ovládla superšprint v letnom biatlone a stala sa majsterkou sveta

23.8.2024 (SITA.sk) - Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková sa v superšprinte stala majsterkou sveta v letnom biatlone.

V estónskom Otepää naplno využila výhodnú pozíciu na štarte finále, keďže po triumfe v rozjazde sa na trať vydala z prvého radu. Na štyroch položkách minula z 20 pokusov iba raz a to jej napokon stačilo na zisk zlatej medaily.

Charvátová doplatila na streľbu


Iba jednu chybu na strelnici spravila aj Fínka Suvi Minkkinenová, v porovnaní s ňou však Slovenka bola na kolieskových lyžiach rýchlejšia a napokon cieľom prešla o 11,5 sekundy skôr.

Bronz si vybojovala Češka Lucie Charvátová s mankom 20,2 sekundy, ktorá doplatila na päť nesklopených terčov. V opačnom prípade by sa z titulu svetovej šampiónky tešila ona.

Druhý titul svetovej šampiónky


Paulína Bátovská Fialková sa do súťažného diania vrátila po pauze, v decembri 2023 sa stala mamou malej Romany. V kariére sa druhýkrát stala majsterkou sveta v letnom biatlone.

Slovensko vo finále zastupovala aj Júlia Machyniaková, ktorá minula tri terče a klasifikovali ju napokon na 16. stupienku. Medzi mužmi bol vo finále Tomáš Sklenárik a obsadil v ňom 22. miesto po siedmich chybách na strelnici.

Viac k témam: letný biatlon, Majstrovstvá sveta v letnom biatlone na kolieskových lyžiach, superšprint
Zdroj: SITA.sk - Paulína Bátovská Fialková ovládla superšprint v letnom biatlone a stala sa majsterkou sveta © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.