Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,5 °C
Mimoriadne správy

Fehérváryho účasť na olympijskej kvalifikácii je otázna. Chcel by som hrať ale uvidíme, ako sa to vyvinie, povedal

 Webnoviny  23. august 2024  76  
Fehérváryho účasť na olympijskej kvalifikácii je otázna. Chcel by som hrať ale uvidíme, ako sa to vyvinie, povedal

23.8.2024 (SITA.sk) - Už v nedeľu začne slovenská hokejová reprezentácia so spoločnou prípravou na domáci kvalifikačný turnaj o postup na zimné olympijské hry do Talianska. Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho potom od štvrtka do nedele budú v konkurencii Rakúšanov, Maďarov a Kazachov.

Do nominácie slovenského výberu sa dostalo aj viacero hráčov zo zámorskej NHL, no aktuálne sa javí ako otázny štart obranca Martina Fehérváryho z Washingtonu Capitals. Dôvod je prozaický, dvadsaťštyriročný bratislavský rodák má totiž menšie zdravotné problémy.

"Chcel by som hrať. Uvidíme. Stále mám nejaký zdravotný problém, ale uvidíme, ako sa to vyvinie. Vyzerá to však dobre, nie je to nič vážne. Trénujem, ale blíži sa sezóna a debatoval som so zástupcami Capitals a dostal som odpoveď, že ak by nebudem stopercentne fit, tak by som nemal hrať. Uvidíme," cituje Fehérváryho jeden z regionálnych korešpondentov profiligy po pražskom stretnutí novinárov s hráčmi NHL.


Martin Fehérváry reprezentoval Slovensko už na štyroch majstrovstvách sveta, v najcennejšom drese si zahral v rokoch 2018, 2019, 2022 a 2024. V Bratislave chýbal na olympijskom kvalifikačnom turnaji aj pred ZOH 2022, mal vtedy zdravotné problémy. Ako je známe, bez hráčov z NHL sa v Pekingu podarilo Slovákom vybojovať cenný bronz.

Spomedzi hráčov, ktorí doteraz hrali v zámorí alebo ich pôsobenie v Severnej Amerike čaká v nasledujúcom ročníku, by v Bratislave nemali chýbať ani brankár Samuel Hlavaj, obrancovia Šimon Nemec, Samuel Kňažko, Patrik Koch a útočníci Tomáš Tatar, Martin Pospíšil, Miloš Kelemen, Pavol Regenda či Adam Sýkora.



Viac k témam: Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk - Fehérváryho účasť na olympijskej kvalifikácii je otázna. Chcel by som hrať ale uvidíme, ako sa to vyvinie, povedal © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.