Utorok, 3. september 2024
Zamračené  19,8 °C
Mimoriadne správy

Päťdesiatdva percent slovenských klubov je za účasť hráčov z KHL v reprezentácii, ukázal prieskum hokejového zväzu

 Webnoviny   2. august 2024  136  
Päťdesiatdva percent slovenských klubov je za účasť hráčov z KHL v reprezentácii, ukázal prieskum hokejového zväzu

2.8.2024 (SITA.sk) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v piatok zverejnil výsledky prieskumu týkajúceho sa účasti hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v reprezentácii Slovenska.

V oficiálnom stanovisku sa uvádza, že 52 percent slovenských klubov vyjadrilo kladný postoj k účasti vyššie spomenutých hokejistov.

Desať percent klubov sa zdržalo


"Kluby slovenského hokejového hnutia mohli na základe návrhu zástupcu HKM Zvolen Dušana Mráza z aprílového zasadnutia Kongresu SZĽH v uplynulých týždňoch vyjadriť svoj názor na účasť hráčov s platným kontraktom v KHL v slovenskej reprezentácii. Do názorového prieskumu boli zahrnuté všetky kluby, ktoré mali právo hlasovať na Kongrese SZĽH. Z tých, ktoré zahlasovali, bolo za účasť hráčov KHL v reprezentácii 52 percent, proti účasti hráčov KHL v reprezentácii bolo 38 percent klubov, pričom 10 percent klubov sa zdržalo,“ uvádza sa v stanovisku na webe Hockeyslovakia.sk.

Nateraz nie je známe, či daný prieskum bude mať nejaký vplyv na kreovanie nominácie na blížiaci sa turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026.

Tréneri budú mať voľnú ruku


Ten sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra v Bratislave a okrem Slovákov na ňom budú o postup do Milána bojovať aj výber Maďarska, Rakúska a Kazachstanu.

„Hokejové hnutie sa v názorovom prieskume teda prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov. Tréneri národného mužstva tak budú mať pri nominácii na medzinárodné turnaje voľnú ruku a bude na jednotlivých hráčoch, či nomináciu do reprezentácie príjmu. Nominácia hráčov a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie bude známa v najbližších týždňoch," stojí tiež v stanovisku SZĽH.

Viac k témam: KHL, Prieskum, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: SITA.sk - Päťdesiatdva percent slovenských klubov je za účasť hráčov z KHL v reprezentácii, ukázal prieskum hokejového zväzu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.