Pondelok, 2. september 2024
Oblačno  21,8 °C
Mimoriadne správy

Najstarší proti najmladšiemu. Djokovič vyzve v olympijskom finále Alcaraza a môže získať Golden Slam

 Webnoviny   2. august 2024  175  
Najstarší proti najmladšiemu. Djokovič vyzve v olympijskom finále Alcaraza a môže získať Golden Slam

2.8.2024 (SITA.sk) - Po finále Wimbledonu v Londýne sa Novak Djokovič a Carlos Alcaraz proti sebe postavia aj vo finále olympijského turnaja v Paríži. Obaja zvládli svoje semifinálové zápasy suverénne.

Alcaraz prevalcoval Kanaďana Félixa Augera-Aliassima 6:1 a 6:1 a Djokovič zlomil odpor Taliana Lorenza Musettiho výsledkom 6:4, 6:2.

Djokovičova piata olympiáda


Zatiaľ čo Djokovič je ako 37-ročný najstarší olympijský finalista v histórii, Alcaraz ako 21-ročný zasa najmladší.

Obaja v nedeľu zabojujú o prvý olympijský titul vo dvojhre, kým tých grandslamových majú dovedna na konte 28. Djokovič je s 24 víťaznými turnajmi z tzv. veľkej štvorky lídrom histórie, Alcaraz zasa ako najmladší vybojoval štyri grandslamové prvenstvá.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Zdolaní semifinalisti Musetti a Auger-Aliassime si v sobotu zahrajú o 3. miesto.

"Bude to pre mňa v danom momente najväčšia výzva. Čakal som na ňu takmer 20 rokov. Toto je moja piata olympiáda a konečne som sa dostal cez semifinále. Bola to pre mňa neprekonateľná hranica, trikrát som skončil v semifinále na prvých štyroch olympijských hrách. Myslel som na to veľmi dlho a konečne som prekonal túto prekážku," skonštatoval Novak Djokovič.

Premiérové olympijské finále


"Dosiahol som toho v tenise veľmi veľa, ale finále na olympiáde si zahrám po prvý raz. Som hrdý na to, že som urobil radosť toľkým fanúšikom a celému Srbsku. Som celkom rád, že pred finále mám deň voľna. Potreboval som ho," dodal belehradský rodák.

Djokovič sa v nedeľu môže stať piatym tenistom histórie bez ohľadu na pohlavie, ktorý získa tzv. Golden Slam, čiže k víťazstvám na všetkých grandslamových turnajoch pridá aj olympijský triumf.

Toto privilégium zatiaľ majú Rafael Nadal, Andre Agassi, Steffi Grafová a Serena Williamsová.

Zdroj: SITA.sk - Najstarší proti najmladšiemu. Djokovič vyzve v olympijskom finále Alcaraza a môže získať Golden Slam © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.