Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  14,9 °C
Mimoriadne správy

Ovečkin je stále pri streleckej chuti, prekonal Bobbyho Hulla a má pred sebou ďalšiu výzvu

 Webnoviny  11. október 2018  285  
Ovečkin je stále pri streleckej chuti, prekonal Bobbyho Hulla a má pred sebou ďalšiu výzvu

WASHINGTON 11. októbra (WebNoviny.sk) - Ruský topkanonier Alexander Ovečkin ani po minulosezónnom zisku Stanleyho pohára s Washingtonom v zámorskej hokejovej NHL nestratil nič zo svojho ofenzívneho apetítu. Základnú časť sezóny 2018/2019 začal veľmi dobre a v troch dueloch súperom nasúkal štyri góly.

Zaplatí večeru


Moskovský rodák má po strede na svojom konte 611 gólov v základnej časti profiligy a v historických tabuľkách sa dostal pred Bobbyho Hulla na 17. miesto. V stredu sa Ovečkin dvoma zásahmi podieľal na triumfe Capitals 5:2 nad Vegas Golden Knights, bola to repríza finále play-off z minulej sezóny.

"Mám radosť, že v historickom rebríčku sa Saša dostal pred Bobbyho Hulla. Znamená to totiž, že večeru dnes platí on," povedal s úsmevom na Ovečkinovu adresu jeho krajan a spoluhráč Jevgenij Kuznecov, vyjadrenie priniesol Washington Post.

Pred Ovečkinom je teraz nová výzva - iba štrnásť presných zásahov stráca na Joea Sakica s Jaromom Iginlom. Na prvú desiatku, ktorú uzatvára Mario Lemieux, chýba ruskému ostrostrelcovi ešte 79 gólov.

Zaostáva za Mariánom Hossom


Elitná trojka je od Rusa ešte poriadne vzdialená, keď tretí Jaromír Jágr nazbieral 766 zásahov, Gordie Howe 801 a Wayne Gretzky neskutočných 894 gólov.

V produktivite je Ovečkin v historickom rebríčku profiligy na 57. priečke so ziskom 1127 bodov. Iba sedem bodov zaostáva za Mariánom Hossom (1134 bodov a 54. miesto) a 43 bodov potrebuje na prienik do elitnej päťdesiatky, ktorej záverečnú pozíciu s 1170 bodmi háji Bobby Hull.

Viac k témam: Alexander Ovečkin, Marián Hossa, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Ovečkin je stále pri streleckej chuti, prekonal Bobbyho Hulla a má pred sebou ďalšiu výzvu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.