Pondelok, 20. máj 2024
Polojasno  20,5 °C
Mimoriadne správy

Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín

 Webnoviny  16. september 2018  267  
Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín

WOLFSBURG 16. septembra (WebNoviny.sk) - Zo slovenského futbalistu Ondreja Dudu sa stáva žolík tímu Hertha BSC Berlín v novej sezóne najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy.

Vo dvoch zápasoch svojho tímu zaznamenal tri góly a až dva z nich strelil v nadstavenom čase. Oba padli z priamych kopov, ale odlišným spôsobom.

Gólom poslal Herthu do vedenia


Zatiaľ čo pred dvoma týždňami v Gelsenkirchene okrem zásahu z 15. min v šiestej minúte nadstaveného času 23-ročný stredopoliar pečatil nečakané víťazstvo hostí na 2:0, aktuálne vo Wolfsburgu v prvej minúte nadstaveného času poslal svoj tím do vedenia 2:1.

Tentoraz však Duda z priameho kopu nemieril pod brvno, ale šikovne využil priestor popod skákajúcich hráčov v "múre" domácich a prízemnou strelou k bližšej žrdi poslal svoj tím do vedenia 2:1.

Odporúčame:
Video: Bayern Mníchov zdolal „farmaceutov“, Ondrej Duda skóroval v drese Herthy

Napokon hostia z Berlína brali len bod, lebo o dve minúty neskôr Švajčiar Admir Mehmedi vyrovnal na konečných 2:2.

"Ondrej je veľmi inteligentný hráč," pochválil počin slovenského reprezentantka tréner Herthy BSC Pál Dárdai. "Bol to výborný bundesligový zápas, oba tímy si zaslúžili bodovať. Myslím si, že môžeme ísť domov v dobrej nálade," dodal Dárdai na webe denníka Berliner Morgenpost.

Nemala to byť jedenástka


Zároveň vyjadril sklamanie, že rozhodca Christian Dingert v 87. min odpískal pokutový kop proti jeho tímu po zákroku Arneho Maiera na Maximiliana Arnolda. "Faul to v žiadnom prípade nebol a nemala byť ani jedenástka. Hovorím to ako majiteľ rozhodcovskej licencie," podotkol Dárdai.

Odporúčame:
Video: Slováci začali v Lige národov neúspešne, o výhre Ukrajincov rozhodol prísny pokutový kop

"Brutálna intenzita, žiadny z tímov si nepripúšťal prehru. Hertha má skvelé mužstvo, len tak ju nič nezlomí," pochválil dianie na ihrisku aj súpera tréner Wolfsburgu Bruno Labbadia.

V neúplnej tabuľke I. bundesligy po 3. kole sú hráči Herrthy BSC na štvrtom mieste so 7 bodmi a skóre 5:2 iba dva body za lídrom Bayernom Mníchov.

Viac k témam: Hertha Berlín, Ondrej Duda
Zdroj: Webnoviny.sk - Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.