Štvrtok, 2. máj 2024
Väčšinou jasno  11,5 °C
Mimoriadne správy

Olympique Marseille si možno rok nezahrá v pohárovej Európe, dôvodom sú fanúšikovia

 Webnoviny  25. júl 2018  253  
Olympique Marseille si možno rok nezahrá v pohárovej Európe, dôvodom sú fanúšikovia

NYON 25. júla (WebNoviny.sk) - Francúzsky futbalový klub Olympique Marseille si možno jeden rok nezahrá v európskych pohárových súťažiach. Európska futbalová asociácia (UEFA) totiž hrozí juhofrancúzskemu tímu dištancom, dôvodom sú pretrvávajúce problémy s nespratnými fanúšikmi. OM má od disciplinárky UEFA podmienku so skúšobnou dobou na dva roky.

Odporúčame:
Chorvátsky vicemajster sveta Čaleta-Car sa stal novou posilou Marseille

Francúzsky klub musí zaplatiť pokutu 100-tisíc eur a uhradiť škodu klubu Olympique Lyon, ktorý hostil finále Európskej ligy 2017/2018. V ňom futbalisti Marseille prehrali so španielskym Atléticom Madrid hladko 0:3 a priaznivci juhofrancúzskeho družstva nezostali nič dlžní svojej povesti a narobili poriadne škody.

Predtým vyčíňali aj v súbojoch proti Salzburgu a Lipsku. V sezóne 2018/2019 musia hráči Marseille odohrať jeden domáci súboj v pohárovej Európe pred prázdnymi tribúnami a v ďalšom nesmie obsadiť fanúšikmi isté časti štadióna.

Viac k témam: futbal, Olympique Marseille
Zdroj: Webnoviny.sk - Olympique Marseille si možno rok nezahrá v pohárovej Európe, dôvodom sú fanúšikovia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.