Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,1 °C
Mimoriadne správy

NY Rangers valcujú tímovým výkonom aj bez Panarina, po triumfe nad Edmontonom sú vo vedení (video)

 Webnoviny   4. január 2022  134  
NY Rangers valcujú tímovým výkonom aj bez Panarina, po triumfe nad Edmontonom sú vo vedení (video)

4.1.2022 (Webnoviny.sk) - Hokejistov New York Rangers v NHL zdobí sila kolektívu, ktorá sa čoraz viac premieta do želaných výsledkov.

Rangers aj bez ruských lídrov - útočníka Artemija Panarina (COVID-19) a brankára Igora Šesťorkina (prepustil miesto Alexandarovi Georgieovi) zdolali Edmonton Oilers 4:1 a so 48 bodmi sa dotiahli na lídra NHL Washington Capitals. Keďže však Rangers majú viac víťazstiev v riadnom hracom čase (12-10), už aj oficiálne sa stali lídrom súťaže.

K víťazstvu ich doviedla súdržnosť


"Pred zápasom sa rozprávam so skupinou 20 hráčov, ktorí musia hrať ako jeden tím. Ak to na ľade splnia, dostaví sa výsledok. Súdržnosť nás doviedla k ďalšiemu víťazstvu. Opäť sme sa ako prví ujali vedenia a potom už túto výhodu nepustili z rúk," komentoval tréner NY Rangers Gerard Gallant.

"Už niekoľko zápasov podávame vskutku tímové výkony. Platí to od prvého útočníka až po posledného obrancu. Na ľade to hučí, každý ide na maximum a má radosť z výkonov celého mužstva," skonštatoval útočník Ryan Strome, ktorý si proti Edmontonu zapísal gól aj dve asistencie.

Na víťazstve má veľký podiel aj brankár


K tretiemu víťazstvu svojho tímu a štvrtej prehre Edmontonu v sérii prispeli aj ďalší dvaja lídri Chris Kreider a Adam Fox. Prvý menovaný strelil už svoj dvadsiaty gól v sezóne a druhý sa zasa dvoma asistenciami dostal na hranicu tridsiatich presných prihrávok v tejto sezóne.

Fox ju dosiahol ako tretí hráč v súťaži a prvý obranca. Pred ním je len Connor McDavid s 34 asistenciami, ktorý však v pondelok pred 17-tisíc divákmi v Madison Square Garden vyšiel naprázdno.

Dôležitou súčasťou víťazného plánu NY Rangers bol aj brankár Georgiev, ktorý pochytal 33 z 34 pukov, ktoré na neho smerovali. Bulharský rodák si pripísal prvé víťazstvo od 10. decembra, keďže je dlhodobo dvojka za Šesťkorkinom a ešte dva zápasy nútene pauzoval pre koronavírus.

"Mali sme svojich lídrov, ale aj tak to bol v prvom rade tímový výkon. Proti Edmontonu by nám výkon jedného útoku na víťazstvo nestačil. Dobrá robota od všetkých," zdupľoval tréner NY Rangers Gallant.



Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - NY Rangers valcujú tímovým výkonom aj bez Panarina, po triumfe nad Edmontonom sú vo vedení (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.