Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Nová posila Michaloviec hrávala po boku Messiho, Argentínčan je pre neho pán hráč

 Webnoviny  12. február 2019  290  
Nová posila Michaloviec hrávala po boku Messiho, Argentínčan je pre neho pán hráč

MICHALOVCE 12. februára (WebNoviny.sk) - Zimná posila slovenského futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce José David Casado García má pomôcť "východniarom" v bojoch o prvú šestku v jarnej časti Fortuna ligy 2018/2019. Skúsený 31-ročný Španiel prišiel do tímu trénera Antona Šoltisa z konkurenčného FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Hoci začiatok zimnej prípravy absolvoval ešte na západe Slovenska, zatúžil po prestupe do konkurencieschopnejšieho mužstva. Záujem o jeho služby mal aj samotný Šoltis.

"Michalovskú ponuku bolo ťažké odmietnuť. Zavážilo aj to, že mužstvo má veľkú šancu na postup do hornej šestky, takisto je stále v hre o Slovenský pohár. Cieľom každého futbalistu je hrať o čo najvyššie pozície a ja nie som výnimkou. Situácia v Michalovciach je aktuálne lepšia ako v Zlatých Moravciach a vyhovuje mi aj herný štýl, akým sa prezentujú," povedal Casado pre oficiálny web klubu.

Najlepšia futbalová škola


Michalovce sú už štvrtou slovenskou zastávkou rodáka z Almeríe. V posledných rokoch si na seba obliekal aj dresy Gabčíkova a Spartaka Trnava. "Fortuna liga mi vyhovuje. Jej úroveň každým rokom stúpa a som veľmi rád, že v nej môžem pôsobiť. Pekné spomienky mám na Trnavu, kde bolo výborne. Verím, že aj v Michalovciach dosiahnem nejaké úspechy. Chceme si zahrať v skupine o titul a ísť do finále pohára,“ pokračoval Casado.

Skúsený záložník si v kariére vyskúšal angažmány aj v Maďarsku (Kazincbarcika SC), Rumunsku (FC Botosani), Česku (1. FK Příbram) či Nemecku (FC Espaňol Karlsruhe). Pochváliť sa môže tým, že v mladosti futbalovo vyrastal v španielskej akadémii La Masia, ktorá patrí pod FC Barcelona. Tam sa mu podarilo stretnúť sa s veľkými hviezdami súčasného futbalu.

"V Barcelone je najlepšia futbalová škola, akú môže futbalista dostať. V La Masii sme boli ako jedna veľká rodina, všetci sme spolu chodili do školy, na obedy, na tréningy. Tam sú už 15-roční chlapci profesionáli. Obrovská je aj konkurencia, ak sa chcete presadiť, musíte na sebe pracovať nepretržite. Celková organizácia aj tréningy v La Masii boli na najvyššej úrovni,“ spomína Casado na tínedžerské roky.

Vždy hrával so staršími chlapcami


V metropole Katalánska si hráč Michaloviec zahral po boku Lionela Messiho, Pedra Rodrígueza, Gerarda Piquého, Cesca Fábregasa či Sergia Busquetsa.

"Už v tom čase to boli skvelí hráči a všetci rýchlo napredovali. Fábregas zamieril do Arsenalu Londýn, Piqué do Manchestru United a Messi každým rokom postupoval o kategóriu vyššie. Vždy hrával so staršími chlapcami. Jeho talent bol neprehliadnuteľný, i keď nerozprával veľa, bol skôr utiahnutý. Z tréningu hneď odchádzal za rodinou. Čo sa týka jeho futbalovej stránky, to ani nekomentujem. Je to skrátka pán hráč," povedal Casado na adresu hviezdneho Argentínčana.

Viac k témam: Fortuna liga, MFK Zemplín Michalovce
Zdroj: Webnoviny.sk - Nová posila Michaloviec hrávala po boku Messiho, Argentínčan je pre neho pán hráč © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.