Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nišikoriho štart na US Open je ohrozený, opäť mal pozitívny test na koronavírus

 Webnoviny  22. august 2020  255  
Nišikoriho štart na US Open je ohrozený, opäť mal pozitívny test na koronavírus

22.8.2020 (Webnoviny.sk) - Niekdajšia štvorka mužského tenisového rebríčka Japonec Kei Nišikori mal opäť pozitívny test na koronavírus. Finalista US Open zo septembra 2014 sa práve kvôli výskytu koronavírusu v jeho tele musel odhlásiť z turnaja ATP v New Yorku a ak sa ochorenia nezbaví, príde aj o štart na grandslamovom turnaji US Open.

Minimálne príznaky choroby


Ten sa začne koncom augusta v areáli Flushing Meadows. "Mám len minimálne príznaky a zostávam v úplnej izolácii," informoval prostredníctvom internetu 30-ročný japonský tenista, ktorému v rebríčku ATP aktuálne patrí 31. pozícia. V prípade štartu na US Open by mal figurovať medzi nasadenými hráčmi.

Nišikori tiež doplnil, že otestovať sa nechá opäť v druhej polovici nasledujúceho týždňa. "Keď budem mať ďalšie správy, podelím sa s vami," napísal. Prvý pozitívny test mal Japonec v nedeľu 16. augusta. Kei Nišikori sa okrem spomenutého finále na US Open prebojoval na rovnakom podujatí dvakrát do semifinále, podarilo sa mu to v rokoch 2016 a 2018.

Clijstersová si doliečuje zranenie


Okrem Japonca je stále otázny štart na US Open aj v prípade štvornásobnej grandslamovej šampiónky Belgičanky Kim Clijstersovej. Tá sa pre svalové problémy v oblasti brucha odhlásila z turnaja WTA v NY, aby si pred US Open oddýchla a doliečila sa.

Tridsaťsedemročná niekdajšia svetová jednotka ovládla dvojhru žien na US Open v rokoch 2005, 2009 a 2010. Clijstersová sa v roku 2020 rozhodla pre návrat na súťažné dvorce po viacročnej pauze, nefiguruje teda v rebríčku WTA a organizátori US Open jej na štart vo dvojhre aj štvorhre udelili voľnú kartu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Nišikoriho štart na US Open je ohrozený, opäť mal pozitívny test na koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.