Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Dallas so Sekerom začal úspešne sériu proti Coloradu, zažiarilo elitné trio Stars (video)

 Webnoviny  23. august 2020  250  
Dallas so Sekerom začal úspešne sériu proti Coloradu, zažiarilo elitné trio Stars (video)

23.8.2020 (Webnoviny.sk) - Prvý slovenský hokejista už má za sebou úvodný zápas série 2. kola play-off NHL a bol úspešný. Obranca Andrej Sekera bol súčasťou tímu Dallasu vo víťaznom súboji nad Coloradom 5:3 v prvom semifinále Západnej konferencie.

Sekera odohral iba 11:33 min, ale s dvoma plusovými bodmi a vyše minútou odohranou v oslabení bol platným hráčom víťazného tímu trénera Ricka Bownessa.

Radulov prvou hviezdou zápasu


Prvou hviezdou zápasu sa stal Alexander Radulov. Ruský krídelník oba strelecké pokusy na bránku premenil na góly a pridal aj jednu asistenciu. Jeho zásah z polovice druhej tretiny na 4:2 bol víťazný.

Elitné útočné trio Stars Alexander Radulov, Jamie Benn, Tyler Seguin odohralo skvelý zápas s troma gólmi a piatimi asistenciami.

"Vždy keď sa tomuto triu podarí streliť gól už v úvode, rozbehne sa správnym smerom. Vtedy ich len treba nechať hrať. Bez nich by sme sa nikam nedostali," poznamenal tréner Dallasu na webe NHL.

Na druhej strane Coloradu nepomohli dva góly a asistencia ich najproduktívnejšieho hráča Nathana MacKinnona.

Avalanche prišli o brankára


"Boli súťaživejší ako my, ale bol to len jeden zápas. Potrebujú ešte tri víťazstvá a my budeme dobre pripravení už na najbližší duel číslo 2," poznamenal MacKinnon, ktorý je so 16 bodmi lídrom kanadského bodovania play-off.

Colorado v sobotu okrem víťazstva prišlo aj o svoju brankársku jednotku Philippa Grubauera. Nemecký gólman inkasoval trikrát z desiatich striel, kým v 24. min nešiel nútene z ľadu. Vyzerá to na zranenie ľavej nohy.

"Má nejaký problém a nemohol pokračovať. Je to zlá správa, až čas ukáže, aká dlhá bude jeho absencia. Neočakávam však, že už zajtra bude späť na ľade," informoval tréner Colorada Jared Bednar.

Séria medzi Dallasom a Coloradom pokračuje druhým zápasom v pondelok 24. augusta.



Viac k témam: NHL, play-off NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: Webnoviny.sk - Dallas so Sekerom začal úspešne sériu proti Coloradu, zažiarilo elitné trio Stars (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.