Sobota, 20. apríl 2024
Slabý dážď  6,3 °C
Mimoriadne správy

Niečo sa stalo po zápase s Českom, hovorí tréner Kozák o svojom konci v reprezentácii

 Webnoviny  16. október 2018  266  
Niečo sa stalo po zápase s Českom, hovorí tréner Kozák o svojom konci v reprezentácii

KOŠICE 16. októbra (WebNoviny.sk) - Za abdikáciou Jána Kozáka na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie nie sú nezhody s funkcionármi.

V správny čas sa vyjadrí


Dôvodom má byť niečo, čo sa stalo po sobotňajšom zápase Slovensko - Česko (1:2) v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 v Trnave.

Tvrdí to portál sport24.pluska.sk. "Keď príde správny čas, tak sa vyjadrím. V tejto chvíli vám poviem iba to, že môj odchod nesúvisí s funkcionármi. Jednoducho sa stalo niečo, čo nebudem komentovať," povedal Ján Kozák.

Takmer všetci oslovení odborníci či pozorovatelia sa zhodujú, že odchod Jána Kozáka z najsledovanejšej pozície v slovenskom športe je škoda najmä vzhľadom na skvelé výsledky, ktoré mali slovenskí reprezentanti pod jeho vedením.

Plány do budúcnosti si nerobí


Šesťdesiatštyriročný Kozák počas vyše piatich rokoch pri kormidle národného tímu dosiahol vysoko pozitívnu bilanciu 29 víťazstiev - 10 remíz - 15 prehier so skóre 80:48.

V počte víťazstiev (29) je suverénne najúspešnejším trénerom slovenskej reprezentácie v ére novodobej samostatnosti. Napriek svojmu nečakanému koncu na reprezentáciu nezanevrel a bude jej fandiť aj v budúcnosti. "Už dnes proti Švédom je tam plno mojich spolupracovníkov na čele s asistentom Štefanom Tarkovičom, ktorému držím palce,“ uviedol Kozák.

Už len bývalý reprezentačný kouč si zatiaľ veľké plány do budúcnosti nerobí. "Budem stále sledovať futbal, veď to je môj život, venovať sa rodine a niečo urobím so svojou postavou. Neskôr sa uvidí," dodal úspešný tréner pre sport24.pluska.sk.

Viac k témam: Ján Kozák, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Niečo sa stalo po zápase s Českom, hovorí tréner Kozák o svojom konci v reprezentácii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.