Streda, 17. júl 2024
Slnečno  23,8 °C
Mimoriadne správy

Neverím na rozprávky, verím však na sny, vraví pred finále tréner Angličanov

 Webnoviny  Nedeľa, 15:44  84  
Neverím na rozprávky, verím však na sny, vraví pred finále tréner Angličanov

14.7.2024 (SITA.sk) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate vraví, že „neverí rozprávkam, ale verí na sny“. Aj on má pred nedeľňajším finále majstrovstiev Európy v Nemecku jeden nesplnený - titul pre Anglicko na veľkom podujatí. Dosiaľ má „Albión“ v zbierke iba jeden, z domácich majstrovstiev sveta v roku 1966.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


„Neverím v rozprávky, ale v sny. Na tomto turnaji si prešli určitou cestou, neskoré góly a penalty. Vo finále musíme podať skvelý výkon. Bol by to krásny príbeh. Je to v našich rukách, ale najdôležitejšia vec je výkon. Chcem, aby sa hráči nebáli,“ povedal Southgate podľa spravodajského webu BBC.

Päťdesiattriročný rodák z Watfordu môže dokázať niečo, o čom snívali mnohí jeho predchodcovia. Jedným z nich bol aj Sven-Göran Eriksson. Sedemdesiatšesťročný Švéd, ktorý je smrteľne chorý, viedol Angličanov v rokoch 2001 až 2006 a doviedol ich do dvoch štvrťfinále MS a jedného na ME. Eriksson pred finále požiadal Southgatea, aby dokončil misiu mnohých jeho predchodcov.

„Drahý Gareth, urob to pre mňa, Bobbyho Robsona a Anglicko. Práca trénera Anglicka prináša obrovský tlak. Toľko ste počuli o roku 1966 a tíme Sira Alfa Ramseyho. Viete, aké veľké sú očakávania. Veríme, že ukončíte všetky tie roky bolesti,“ skonštatoval Eriksson pre The Telegraph.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale, Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Tréner anglickej futbalovej reprezentácie
Zdroj: SITA.sk - Neverím na rozprávky, verím však na sny, vraví pred finále tréner Angličanov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.