Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Nemeckou II. bundesligou otriasa veľká aféra, stredopoliar Hamburgu má údajne falošnú totožnosť

 Webnoviny   7. august 2019  281  
Nemeckou II. bundesligou otriasa veľká aféra, stredopoliar Hamburgu má údajne falošnú totožnosť

7.8.2019 (Webnoviny.sk) - Na nemeckej futbalovej scéne sa objavila veľká aféra v súvislosti s účastníkom tamojšej II. bundesligy - tímom Hamburger SV.

Podľa informácií denníka Sport Bild sa gambijský stredopoliar tohto mužstva Bakery Jatta v skutočnosti volá Bakary Daffeh. Navyše, nezhoduje sa ani hráčov dátum narodenia.

Prišiel ako utečenec z Gambie


"Bakery Jatta z HSV je podozrivý z falšovania dokladov totožnosti," uvádza sa v stredajšom vydaní spomenutého periodika. Nemeckí žurnalisti sa dostali až k bývalým trénerom hráča v Gambii, ktorí mu mali pomôcť zamaskovať pravú totožnosť. Jatta sa oficiálne narodil 6. júna 1998, no podľa zistení redaktorov Sport Bildu prišiel na svet už 6. novembra 1995 - ako Bakary Daffeh.

Jatta prišiel do Nemecka v roku 2015 ako utečenec z Gambie. Zakrátko sa dostal do klubu Hamburger SV, v ktorom sa postupne "prehrýzol" až do A-mužstva. V ňom dosiaľ odohral 47 súťažných zápasov. V januári predĺžil zmluvu s Hamburgom až do roku 2024.

Redaktori tohto denníka ešte 29. júla požiadali klub o stanovisko. Keďže činovníci HSV ani hráčov manažér sa s nimi nechceli stretnúť, rozhodli sa prípad publikovať. "Ak sú informácie pravdivé, znamená to, že Jatta oklamal nielen HSV, ale aj nemecké úrady. Keď v roku 2015 prišiel do Nemecka, predložil dokumenty, že je neplnoletý (mal mať vtedy 17 rokov, pozn.), aby mal väčšiu pravdepodobnosť na pridelenie práva na pobyt v krajine," píše Sport Bild.

Klamal aj o futbalovej minulosti


Hráč údajne klamal aj o svojej futbalovej minulosti. Krátko po príchode do Nemecka zdôraznil, že dovtedy nehral za žiadny africký tím. "Pred niekoľkými mesiacmi som si kopal do lopty s kamarátmi. Zvyčajne naboso, na betóne. Kto mal topánky, bol kráľ," povedal Jatta. Dvaja tréneri z Gambie však povedali niečo iné. Poznali ho pod menom Bakary Daffeh, ktorý vo vlasti hrával za viaceré kluby a pôsobil aj v Senegale a Nigérii. Mal dokonca nastúpiť aj za gambijskú reprezentáciu do 20 rokov.

Klub z Hamburgu sa nakoniec rozhodol poskytnúť aspoň krátke vyhlásenie, v ktorom nepochybuje o Jattovej úprimnosti a označuje ho za bezchybného športovca a spoľahlivého hráča. "Máme k dispozícii jeho platný pas aj pracovné povolenie," komentoval Hamburger SV.

Viac k témam: falošné dokumenty, Hamburger SV, II. bundesliga
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemeckou II. bundesligou otriasa veľká aféra, stredopoliar Hamburgu má údajne falošnú totožnosť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.