Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Nemecká bundesliga zmenila stanovisko, do apríla sa ligové zápasy hrať nebudú

 Webnoviny  13. marec 2020  199  
Nemecká bundesliga zmenila stanovisko, do apríla sa ligové zápasy hrať nebudú

13.3.2020 (Webnoviny.sk) - Kolotoč zápasov v najvyšších dvoch nemeckých futbalových súťažiach mal pôvodne pokračovať aj počas nadchádzajúceho víkendu. Výnimkou mal byť súboj druholigového Hannoveru s Drážďanmi, pretože v kádri prvého menovaného tímu sa nachádzajú dvaja hráči infikovaní koronavírusom. Prezídium Nemeckej futbalovej ligy (DFL) však v piatok popoludní upravilo svoje dopoludňajšie stanovisko a program spomenutých súťaží zastavilo s okamžitou platnosťou minimálne do 2. apríla pre hrozbu šírenia nákazy COVID-19.

Nemci plánujú, že po skončení reprezentačnej prestávky sa bude opäť hrať. Veria, že sezónu by mohli dohrať v nasledujúcich mesiacoch.

"Naďalej zostáva cieľom dohrať do leta celú sezónu nielen zo športového hľadiska, ale najmä z dôvodu, že predčasný koniec ročníka by mohol u niektorých klubov spôsobiť existenčné problémy. Počas reprezentačnej pauzy sa medzi predstaviteľmi všetkých klubov podľa aktuálneho vývoja situácie a dostupných poznatkov rozhodne o ďalšom postupe aj s prihliadnutím na existujúci medzinárodný kalendár," uvádza sa v stanovisku DFL, cituje ho webový portál Kicker.de.

K pozastaveniu súťaže pristúpili aj v Anglicku, kde sa tamojšia Premier League nebude hrať predbežne do začiatku apríla. Zápasy najvyšších dvoch francúzskych súťaží odložili na neurčito, vynútenú pauzu majú aj v talianskej Serie A alebo španielskej La Lige. UEFA odložila všetky budúcotýždňové zápasy Ligy majstrov aj Európskej ligy, nehrá sa taktiež na Slovensku. Ohrozené sú marcové barážové duely o postup na ME 2020 a otáznik visí aj nad samotným šampionátom.

Viac k témam: I. bundesliga, II. bundesliga, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecká bundesliga zmenila stanovisko, do apríla sa ligové zápasy hrať nebudú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.