Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  16,6 °C
Mimoriadne správy

Narušiteľku finále MS vo futbale 2018 potrestali, za vtrhnutie na ihrisko bude 15 dní vo väzení

 Webnoviny  16. júl 2018  215  
Narušiteľku finále MS vo futbale 2018 potrestali, za vtrhnutie na ihrisko bude 15 dní vo väzení

MOSKVA 16. júla (WebNoviny.sk) - Pätnásť dní pobytu za mrežami vyfasovala narušiteľka, ktorá počas finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale spolu s ďalšími tromi ľuďmi vtrhla na trávnik moskovského štadióna Lužniki.

Tresty pre zostávajúcu trojicu zatiaľ nie sú známe. Finále medzi Chorvátmi a Francúzmi (2:4) museli na niekoľko desiatok sekúnd prerušiť, medzitým usporiadatelia dostali narušiteľov z ihriska do zázemia.

Odporúčame:
Ján Kozák zhodnotil MS vo futbale 2018, výsledok Chorvátska je skvelou správou pre malé krajiny

Všetky štyri osoby - tri ženy a jeden muž - mali na hlavách masky. Na hracej ploche sa zamiešali medzi hráčov a jeden z nich si 'tľapol' s reprezentantom Francúzska.

Punková ženská skupina Pussy Riot pri prevzatí zodpovednosti poukázala na jedenáste výročie úmrtia ruského poeta Dmitrija Alexandroviča Prigova.

Odporúčame:
Foto: Skupina Pussy Riot narušila finále MS vo futbale 2018, na ihrisko vtrhli štyria ľudia

Pridali aj výzvu na prepustenie všetkých politických väzňov, obmedzenie nezákonného zatýkania na protestoch či umožnenie politickej konkurencie v krajine.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Narušiteľku finále MS vo futbale 2018 potrestali, za vtrhnutie na ihrisko bude 15 dní vo väzení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.