Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,6 °C
Mimoriadne správy

Na zraze reprezentácie chýbalo avizované sexteto vrátane Hamšíka a Ďuricu

 Webnoviny  31. máj 2017  223  
Na zraze reprezentácie chýbalo avizované sexteto vrátane Hamšíka a Ďuricu

ŠAMORÍN 31. mája (WebNoviny.sk) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal v Šamoríne 17 z 24 nominovaných hráčov počas stredajšieho poludňajšieho zrazu národného tímu pred blížiacim sa zápasom vo Vilniuse proti domácej Litve (10. júna o 20.45 h SELČ) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Neočakávane chýbal iba obranca Slovana Bratislava Kornel Saláta, ktorý sa k mužstvu pridá vo štvrtok predpoludním.

V Kozákovom kádri nechýba Hamšík


Na tohtotýždňovom šamorínskom kempe (31. 5. - 4. 6.) sa nezúčastní sexteto, ktoré v týchto dňoch má klubové povinnosti - Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Ján Ďurica, Matúš Bero (obaja Trabzonspor), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Filip Kiss (FK Haugesund) a Martin Polaček (Zaglebie Lubin).

Odporúčame:
Hamšík má za sebou vydarenú sezónu v SSC Neapol, na dostrel má Maradonu

Brankár Matúš Kozáčik v stredu absolvoval vyšetrenia zraneného lýtkového svalu. Všetci nominovaní by sa mali stretnúť v utorok 6. 6. v Žiline.

V Kozákovom kádri nechýba kapitán SSC Neapol Marek Hamšík; pozvánku dostala aj šestica, ktorá môže zabojovať o účasť na júnových ME hráčov do 21 rokov v Poľsku (16. - 30. 6.): Ondrej Duda, László Bénes, Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Bero a Rusnák. Vo výbere pre kartový trest nie sú stabilní členovia základnej zostavy SR Adam Nemec a ani Juraj Kucka.

Slováci sú v tabuľke na druhom mieste


Slovákom patrí po polovici kvalifikácie MS a piatich odohraných kolách 2. priečka v tabuľke F-skupiny. V tejto eliminácii najskôr doma podľahli Angličanom (0:1), nasledovala prehra v Slovinsku (0:1), trnavské víťazstvá nad Škótmi (3:0) a Litovčanmi (4:0) a naposledy marcová výhra na Malte (3:1).

Anglicko je s trinástimi bodmi lídrom "efka", Slovensko má deväť bodov, Slovinsko osem, Škótsko sedem a Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala. Na jeseň čakajú Kozákových zverencov dvojzápasy - v septembri sa predstavia doma proti Slovinsku (1. 9.) a v Anglicku (4. 9.) a v októbri v Škótsku (5. 10.) a doma proti Malte (8. 10.).

Priamy postup na svetový šampionát do Ruska si zabezpečia víťazi každej z deviatich eliminačných skupín. Pre posledné mužstvo z tabuľky "druhých" sa kvalifikácia skončí, zostávajúcich osem tímov z druhých priečok bude v novembri bojovať v baráži o zostávajúce štyri európske miestenky.

Slovensko sa na majstrovstvách sveta predstavilo iba raz - v JAR 2010 preniklo do osemfinále, kde stroskotalo na neskoršom vicemajstrovi Holandsku (1:2).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie



  • na zápas proti Litve (10. júna o 20.45 h SELČ vo Vilniuse) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska:


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR), Miloš Volešák (MŠK Žilina), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Norbert Gyömbér (Terek Groznyj/Rus.)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.)

Útočník: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.)

Náhradníci:

Brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava)

Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Martin Šulek (AS Trenčín), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR)
Stredopoliari: Jakub Považanec (FK Jablonec/ČR), Robert Pich (Slask Vroclav/Poľ.), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.)

Útočník: Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR)



Viac k témam: futbal, kvalifikácia MS 2018, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Na zraze reprezentácie chýbalo avizované sexteto vrátane Hamšíka a Ďuricu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.