Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  7 °C
Mimoriadne správy

Na dočasného trénera Dallasu urobila dojem Sekerova asistencia, Kivirant zas napodobnil Gretzkého

 Webnoviny   5. september 2020  289  
Na dočasného trénera Dallasu urobila dojem Sekerova asistencia, Kivirant zas napodobnil Gretzkého

5.9.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský obranca Andrej Sekera si premiérový bod v tohtosezónnom play-off zámorskej hokejovej NHL, zdá sa, schovával na predĺženie rozhodujúceho siedmeho zápasu semifinále Západnej konferencie proti Coloradu Avalanche.

Zadák Dallasu Stars v 68. min piatkového stretnutia spoza bránky pomedzi nohy protihráča naservíroval puk Fínovi Joelovi Kivirantovi a 24-ročný krídelník zblízka rozhodol o triumfe 5:4 po predĺžení.



Dallaské "hviezdy" sa v konferenčnom finále stretnú s hráčmi Vegas Golden Knights. "Neskutočné, o niečom takom som sníval ešte ako malé dieťa. Prvýkrát v živote som nastúpil v zápase číslo sedem a nevedel som, čo ma čaká... Pred rozhodujúcim gólom sa asi obrancovia Colorada nedohodli, kto ma bude brániť. Snažil som sa nájsť si správne miesto a potom som dostal skvelú prihrávku," poznamenal Kiviranta, ktorý predtým v riadnom hracom čase vyrovnal na 2:2 a 4:4, no najlepší moment si nechal na predĺženie.

Kiviranta nastúpil v play-off NHL iba na tretí zápas v kariére. Fínov hetrik bol iba siedmy v dueloch číslo sedem v histórii NHL, prvý od roku 1993, keď takto zažiaril legendárny Wayne Gretzky v drese Los Angeles Kings. "To, čo ´Kivi´ predviedol, bolo veľkolepé," povedal kapitán Dallasu Jamie Benn. Na dočasného trénera Stars Ricka Bownessa však urobila dojem aj Sekerova asistencia. "Nebolo to v súlade s naším herným plánom, ani to netrénujeme. Taký však býva hokej v predlžení," podotkol.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Na dočasného trénera Dallasu urobila dojem Sekerova asistencia, Kivirant zas napodobnil Gretzkého © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.