Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Mourinho už nie je výnimočný a je len tieňom samého seba, jeho trénerský džob v ManUtd je v ohrození

 Webnoviny  30. september 2018  260  
Mourinho už nie je výnimočný a je len tieňom samého seba, jeho trénerský džob v ManUtd je v ohrození

MANCHESTER 30. septembra (WebNoviny.sk) - José Mourinho bol kedysi futbalovo výnimočný, preto aj vznikla prezývka "The Special One". Časy sa však zmenili.

"Dnes už je len tieňom samého seba. Nemá rád novinárov, rozhodcov a a už ani vlastných hráčov. Prehra Manchestru United na ihrisku West Hamu (1:3) podčiarkla najhorší vstup slávneho klubu do ligovej súťaže na Britských ostrovoch za posledných 30 rokov. Ak tretia prehra v siedmom zápase nezatrasie pozíciou Mourinha, čo už potom bude s Manchestrom. Radšej dajte tento džob Michaelovi Carrickovi, Zinedinovi Zidanovi alebo aj komukoľvek inému," píšu nahnevané anglické médiá.

"Máme predpoklady odohrať jednu z najhorších sezón v histórii klubu," uviedol Rio Ferdinand, bývalý skvelý obranca ManUtd a dnes televízny futbalový expert.

Mourinho pôsobí nahnevanejšie ako kedykoľvek predtým


V sezóne 1989/1990 prehrali United pod vedením vtedy ešte málo skúseného trénera Alexa Fergusona štyri z úvodných siedmich stretnutí v Premier League a celkovo vo všetkých súťažiach mali po ôsmich zápasoch len dve remízy. Ešte v tej istej sezóne vybojovali prvú z 38 trofejí pod vedením "Sira Alexa" a ten potom svoj úspechmi naplnený angažmán na Old Trafforde ťahal až do roku 2014. Mourinho mal nadviazať na zlaté časy, ale zatiaľ to skôr vyzerá na klubové obdobie temna.

Odporúčame:
Ronaldo je čoraz viac prospešný a hre Juventusu dával srdce, podľa kouča odohral najlepší zápas

Momentálne je slávna značka na 10. mieste Premier League s 10 bodmi a 10 strelenými gólmi v 7 zápasoch. Mourinho pôsobí nahnevanejšie ako kedykoľvek predtým, Francúzovi Paulovi Pogbovi vzal kapitánsku pásku a vyhlásil, že si ju nezaslúži, lebo kritizoval hru tímu. Čierny týždeň United odštartovala domáca remíza 1:1 s nováčikom najvyššej súťaže z Wolverhaptonu, nasledovala prehra 2:3 v penaltovom rozstrele v šestnásťfinále Ligového pohára s druholigovým Derby County a napokon už spomenutých 1:3 proti West Hamu na Olympijskom štadióne v Londýne.

Viacerí hráči na to herne nemajú


"Takto to ďalej nejde, už to naozaj smrdí veľkým problémom. Vedenie klubu musí riešiť situáciu s trénerom, budúcnosť toho súčasného je ohrozená," pokračoval v kritike Rio Ferdinand.

Nevzal si však na mušku len 55-ročného Portugalčana, ale aj jeho zverencov. Najmä defenzívni hráči Ashley Young, Chris Smalling, Scott McTominay a Luke Shaw údajne kvalitou nestačia na špičkových súperov z iných tímov.

Odporúčame:
Ferguson sa vrátil na Old Trafford prvýkrát od operácie mozgu, pred zápasom pociťoval nervozitu

"Viacerí hráči, ktorí prišli do Manchestru v poslednom čase, na to herne nemajú. Najhoršie však je, že im chýba aj bojovnosť. Proti West Hamu bolo vidno, že nedrú do úplného vyčerpania a nebojujú o svoje miesta v zostave," myslí si Rio Ferdinand.

Aj sám Mourinho priznal slabú športovú formu viacerých svojich hráčov, hoci sa po prehre s "kladivármi" nezabudol posťažovať. "Ak nie ste v ideálnej forme, zrazu sa objavia ďalšie problémy, všetko je akoby proti vám. Prvý gól sme dostali z ofsajdu, tretí po chybe rozhodcu," cituje Mourinha aj portál idnes.cz.

Viac k témam: José Mourinho, Manchester United, Premier League, West Ham United
Zdroj: Webnoviny.sk - Mourinho už nie je výnimočný a je len tieňom samého seba, jeho trénerský džob v ManUtd je v ohrození © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.