Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso

 Webnoviny  24. júl 2018  289  
Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso

SACRAMENTO 24. júla (WebNoviny.sk) - Tréner talianskeho futbalového mužstva AC Miláno Gennaro Gattuso pochválil pred vzájomným súbojom kouča anglického Manchestru United Josého Mourinha.

Gattuso odštartoval trénerskú kariéru v roku 2013, keď pôsobil ako hrajúci kouč v FC Sion, od vlaňajška trénuje prvý tím AC Miláno. Portugalčan Mourinho sa stal profesionálnym trénerom v roku 2000 a odvtedy získal majstrovské tituly v Portugalsku, Anglicku, Taliansku i Španielsku. Na konte má aj dve prvenstvá v Lige majstrov.

Odporúčame:
Hornyák v premiére na lavičke Liberca oslavoval ako Mourinho a skončil na tribúne

"Mourinho je na vrchole už dvadsať rokov. Veľmi veľa toho dokázal. Dokáže z hráčov dostať vždy to najlepšie a nie je náhoda, že je taký úspešný. Je skvelý psychológ a vie sa dostať do hlavy svojich zverencov. Myslím si, že sa rozprávame o jednom z najlepších trénerov na svete," uviedol podľa football-italia.net 40-ročný Gattuso.

AC Miláno a Manchester United odohrajú vo štvrtok vzájomný súboj v rámci prípravného Medzinárodného turnaja majstrov 2018. "Zápasy proti takýmto mužstvám sú o cti. Nemôžete v nich podať zlý výkon," povedal niekdajší dôrazný stredopoliar. "Môžem všetkých uistiť, že byť trénerom je oveľa náročnejšie ako byť hráčom," dodal.

Viac k témam: AC Miláno, futbal, Gennaro Gattuso, José Mourinho, Manchester United
Zdroj: Webnoviny.sk - Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.