Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Modrič, Perišič, Lovren či Rakitič, kouč Chorvátska privedie do Trnavy veľké hviezdy

 Webnoviny  19. august 2019  217  
Modrič, Perišič, Lovren či Rakitič, kouč Chorvátska privedie do Trnavy veľké hviezdy

19.8.2019 (Webnoviny.sk) - Tréner chorvátskej futbalovej reprezentácie Zlatko Dalič nominoval 23 hráčov na blížiace sa zápasy proti Slovensku (6. septembra v Trnave) a Azerbajdžanu (9. septembra v Baku) v E-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

V tíme vicemajstrov sveta z vlaňajšieho "mundialu" v Rusku nechýba krídelník Interu Miláno Ivan Perišič, stopér Dejan Lovren z FC Liverpool či špičkoví záložníci zo španielskej Primera División - stále úradujúci najlepší futbalista sveta Luka Modrič z Realu Madrid a Ivan Rakitič z FC Barcelona.

Nováčikom v menoslove reprezentačného A-mužstva je Mislav Oršič z Dinama Záhreb. Iba medzi náhradníkmi sa nachádza útočník nemeckého Hoffenheimu Andrej Kramarič, ktorý sa stále nevystrábil z problémov s kolenom.

Nominácia chorvátskej futbalovej reprezentácie


Brankári: Lovre Kalinič (Aston Villa/Angl.), Dominik Livakovič (Dinamo Záhreb), Simon Sluga (Luton Town/Angl.)

Obrancovia: Domagoj Vida (Besiktas Istanbul/Tur.), Dejan Lovren (FC Liverpool/Angl.), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen/Nem.), Matej Mitrovič (FC Bruggy/Belg.), Borna Barišič (Glasgow Rangers/Škót.), Karlo Bartolec (FC Kodaň/Dán.), Mile Škorič (NK Osijek), Dario Melnjak (Caykur Rizespor/Tur.)

Stredopoliari: Luka Modrič (Real Madrid/Šp.), Ivan Rakitič (FC Barcelona/Šp.), Mateo Kovačič (FC Chelsea/Angl.), Milan Badelj (AC Fiorentina/Tal.), Marcelo Brozovič (Inter Miláno/Tal.), Mario Pašalič (Atalanta Bergamo/Tal.), Nikola Vlašič (CSKA Moskva/Rus.)

Útočníci: Ivan Perišič (Bayern Mníchov/Nem.), Ante Rebič (Eintracht Frankfurt/Nem.), Josip Brekalo (VfL Wolfsburg/Nem.), Bruno Petkovič (Dinamo Záhreb), Mislav Oršič (Dinamo Záhreb)



Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk - Modrič, Perišič, Lovren či Rakitič, kouč Chorvátska privedie do Trnavy veľké hviezdy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.