Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Miroslav Šatan kandiduje na post v Rade IIHF, novým šéfom federácie chce byť aj Čech Petr Bříza

 Webnoviny   2. júl 2021  238  
Miroslav Šatan kandiduje na post v Rade IIHF, novým šéfom federácie chce byť aj Čech Petr Bříza

2.7.2021 (Webnoviny.sk) - Súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan sa uchádza o členstvo v Rade Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Informáciu priniesol oficiálny web SZĽH.

Voľby sa uskutočnia na septembrovom kongrese IIHF v ruskom Petrohrade, kde si zástupcovia členských asociácií zvolia aj nového prezidenta federácie.

Fasel je šéfom od roku 1994


Žezlo po Reném Faselovi, ktorý vedie IIHF od roku 1994, má záujem prebrať päť kandidátov. Voľby sa pôvodne mali konať už v septembri 2020, pandémia koronavírusu však volebný kongres posunula o jeden rok.

Šatana ako kandidáta na jedno z deviatich miest v Rade IIHF navrhol SZĽH. V minulosti v nej figurovali Juraj Široký (2003 - 2008 a 2008 - 2012) a Igor Nemeček (2012 - 2016). O miesto v Rade IIHF sa bude okrem Šatana uchádzať 17 mužov a dve ženy.

Post prezidenta IIHF majú záujem zastávať Dán Henrik Bach Nielsen, Čech Petr Bříza, Bielorus Sergej Gončarov, Nemec Franz Reindl a Francúz Luc Tardiff.

Voliť budú aj dvoch audítorov


Ako informuje hockeyslovakia.sk, v Petrohrade prebehne aj voľba senior viceprezidenta, troch regionálnych viceprezidentov a dvoch audítorov.

Tí budú mať na starosti monitoring a vyhodnocovanie finančných transakcií IIHF so zreteľom na krátkodobé a dlhodobé operácie.

Funkčné obdobie všetkých volených členov do orgánov IIHF bude päťročné, ďalšie voľby sú naplánované na rok 2026.

Voľby do orgánov IIHF



  • zoznam kandidátov (zdroj: SZĽH)


prezident IIHF: Henrik Bach Nielsen (Dán.), Petr Bříza (ČR), Sergej Gončarov (Biel.), Franz Reindl (Nem.), Luc Tardiff (Fr.)
senior viceprezident: Franz Reindl (Nem.), Henrik Bach Nielsen (Dán.), Petr Bříza (ČR), Sergej Gončarov (Biel.), Bob Nicholson (Kan.)
regionálny viceprezident - oblasť Ameriky: Bob Nicholson (Kan.), Dave Ogrean (USA)
regionálny viceprezident - oblasť Ázie a Oceánie: Gleb Karatajev (Kaz.), Aivaz Omorkanov (Kir.), Thomas Wu (Hongkong)
regionálny viceprezident - oblasť Európy a Afriky: Henrik Bach Nielsen (Dán.), Petr Bříza (ČR), Sergej Gončarov (Biel.), Franz Reindl (Nem.), Luc Tardiff (Fr.)
Rada IIHF - ženy: Zsuzsanna Kolbenheyerová (Maď.), Marta Zawadzká (Poľ.)
Rada IIHF - muži: Henrik Bach Nielsen (Dán.), Petr Bříza (ČR), Pavel Bure (Rus.), Joaquin De La Garma (Mex.), Andrea Gios (Tal.), Sergej Gončarov (Biel.), Frank Gonzalez (Šp.), Heikki Hietanen (Fín.), Gleb Karatajev (Kaz.), Viesturs Koziols (Lot.), Anders Larsson (Švéd.), Jan Mölder (Est.), Petras Nauseda (Lit.), Dave Ogrean (USA), Franz Reindl (Nem.), Raeto Raffainer (Švaj.), Miroslav Šatan (SR), Luc Tardiff (Fr.)
audítor: Andrea Gios (Tal.), Fabio Oetterli (Švaj.), Hub van Grinsven (Belg.)



Viac k témam: prezident IIHF, Rada IIHF, voľby
Zdroj: Webnoviny.sk - Miroslav Šatan kandiduje na post v Rade IIHF, novým šéfom federácie chce byť aj Čech Petr Bříza © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.