Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Michalovce vo Fortuna lige opäť zabrali naplno, nováčik zvíťazil nad Trenčínom

 Webnoviny  30. november 2019  250  
Michalovce vo Fortuna lige opäť zabrali naplno, nováčik zvíťazil nad Trenčínom

30.11.2019 (Webnoviny.sk) - V úvodnom sobotňajšom stretnutí 17. kola základnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 triumfovala vicemajstrovská Dunajská Streda nad Nitrou 1:0. Na Žitnom ostrove padol rozhodujúci zásah až v 63. min, keď skóroval Marko Divkovič. Krátko predtým nepremenil pokutový kop panamský reprezentant Eric Davis.

Dunajskostredčania v zápase dominovali, v štatistike streleckých pokusov dokonca výrazne 19:1 a hostí viackrát podržal výborne chytajúci gólman Dávid Šípoš.

Michalovce dosiahli pod vedením nového hlavného trénera Jozefa Majoroša druhé víťazstvo. Po minulotýždňovom triumfe nad dunajskostredským tímom (5:0) tentoraz zabrali naplno v Myjave proti Seredi.

Hostia z východu republiky rozhodli o víťazstve až v úplnom závere stretnutia. V 80. min skóroval Modibo Sidibe a trojbodovú poistku pridal v nadstavenom čase Armen Hovhannisjan.

Z cenného triumfu na trávniku súpera sa radoval aj nováčik z Pohronia, ktorý na žilinskom štadióne ozbíjal AS Trenčín po výsledku 1:0. Iba druhé víťazstvo v aktuálnom ligovom ročníku pre Pohronie zariadil krátko pred prestávkou András Mészáros.

V zostávajúcom sobotňajšom dueli medzi zlatomoraveckým FC ViOn a Senicou sa zrodila bezgólová remíza.

Fortuna liga 2019/2020



  • 17. kolo základnej časti - sobota


FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 1:0 (0:0)
Gól: 63. Divkovič

AS Trenčín - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:1 (0:1) - hralo sa v Žiline
Gól: 45. A. Mészáros

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 0:0

ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0) - hralo sa v Myjave
Góly: 80. Sidibe, 90.+ Hovhannisjan



Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Michalovce vo Fortuna lige opäť zabrali naplno, nováčik zvíťazil nad Trenčínom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.