Nedeľa, 23. jún 2024
Jasno  18,9 °C
Mimoriadne správy

Michalovce sa po zlom začiatku vo Fortuna lige posilňujú, hlásia príchod legionárov

 Webnoviny   2. august 2019  262  
Michalovce sa po zlom začiatku vo Fortuna lige posilňujú, hlásia príchod legionárov

2.8.2019 (Webnoviny.sk) - V uplynulej sezóne futbalisti MFK Zemplín Michalovce skončili na historicky najlepšom 5. mieste vo Fortuna lige.

Do ročníka 2019/2020 však vstúpili dvomi prehrami 0:3 so Žilinou a majstrovským Slovanom Bratislava. Tréner Anton Šoltis po sobotňajšom stretnutí na Tehelnom poli vyhlásil, že do tímu musia prísť ďalší aj skúsenejší hráči, aby boli Michalovčania konkurencieschopní a mladíci pri nich "rástli".

Noví hráči do všetkých formácií


Funkcionári zo Zemplína v uplynulých dňoch dolaďovali príchody viacerých hráčov a výsledkom je angažovanie kvarteta legionárov.

"Pracujeme na príchodoch hráčov do všetkých formácií. Podpísali sme zmluvu s Brazílčanom Gabrielom, ktorý hráva na pozícii tzv. desiatky, tiež s gréckym krídelníkom Dimitrisom Popovitsom. Aktuálne doťahujeme príchod ukrajinského stopéra Vadima Červaka zo Sparty Praha a tureckého ľavého obrancu Emreho Bekira z Alanyasporu, oboch na ročné hosťovanie. Snažíme sa ešte o príchod dvoch až troch hráčov, hlavne hrotového útočníka," vyhlásil pre agentúru SITA športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Príchod Kelemena otázkou času


Podľa michalovského funkcionára nie je v aktuálnom transferovom období vylúčený ani pohyb smerom von z kádra fortunaligistu. "Evidujeme záujem o niektorých našich hráčov, zatiaľ však nedošlo so záujemcami k dohode," doplnil.

Po júnovom ukončení angažmánu v poľskom klube Jagiellonia Bialystok s Michalovčanmi trénoval 39-ročný skúsený gólman a miestny rodák Marián Kelemen. Z pôsobenia tohto ostrieľaného harcovníka v michalovskom drese však momentálne nebude nič. "Som presvedčený, že Marián Kelemen bude pôsobiť v našom klube v bližšej či vzdialenejšej budúcnosti. Na akej pozícii, to ukáže čas," zakončil Marek Zahorčák.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Michalovce sa po zlom začiatku vo Fortuna lige posilňujú, hlásia príchod legionárov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.