Piatok, 27. september 2024
Zamračené  13,4 °C
Mimoriadne správy

Mesto Trnava si uctí futbalovú legendu Jozefa Adamca, pomenuje po ňom ulicu

 Webnoviny   4. jún 2019  275  
Mesto Trnava si uctí futbalovú legendu Jozefa Adamca, pomenuje po ňom ulicu

TRNAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Po slovenskej futbalovej legende Jozefovi Adamcovi pomenujú ulicu v novovznikajúcej obytnej zóne v Trnave. Ulica Jozefa Adamca bude súčasťou obytnej zóny Rybník v severnej časti mesta a povedie súbežne s existujúcou Cukrovou ulicou.

Ďalšie dve nové ulice tu dostanú názov Smolenická a Ulica Sama Chalupku. Názvy nových ulíc odporučil výbor mestskej časti, schvaľovať ich bude koncom júna mestské zastupiteľstvo.

Jeho meno je spojené s Trnavou


Jozef Adamec zomrel v decembri minulého roku vo veku 76 rokov v Trnave. V drese futbalového klubu Spartak Trnava získal počas svojej kariéry päť titulov. Aj keď krátko pôsobil aj v iných kluboch, jeho meno je navždy spojené s Trnavou, kde prežil prakticky celý svoj život.

Istý čas bol aj poslancom mestského zastupiteľstva. Počas svojho života získal aj čestné občianstvo mesta Trnava a čestné občianstvo Trnavského samosprávneho kraja.

Nariadenie musí schváliť mestské zastupiteľstvo


Názvy ulíc a iných verejných priestranstiev určujú mestá všeobecne záväzným nariadením s prihliadnutím na históriu mesta, významné nežijúce osobnosti a ďalšie faktory.

Nariadenie musí schváliť mestské zastupiteľstvo. Po futbalovej osobnosti zo „zlatej éry“ Spartaka pomenovali v minulosti v Trnave Ulicu Antona Malatinského v centre mesta.

Viac k témam: Mestské zastupiteľstvo v Trnave
Zdroj: Webnoviny.sk - Mesto Trnava si uctí futbalovú legendu Jozefa Adamca, pomenuje po ňom ulicu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.