Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  14,2 °C
Mimoriadne správy

Messi vyrovnal rekord bývalého spoluhráča Suáreza v počte gólov v kvalifikácii o postup na MS

 Webnoviny   8. september 2023  364  
Messi vyrovnal rekord bývalého spoluhráča Suáreza v počte gólov v kvalifikácii o postup na MS

8.9.2023 (SITA.sk) - Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi zažiaril hneď v úvodnom zápase juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2026 v USA, Kanade a Mexiku.

Tridsaťšesťročný sedemnásobný víťaz Zlatej lopty zariadil víťazstvo Argentíny 1:0 nad Ekvádorom v Buenos Aires gólom z priameho kopu v 78. minúte.

Messiho 104. gól


Útočník amerického tímu Inter Miami zo zámorskej MLS potešil väčšinu z viac než 83-tisíc divákov na štadióne Monumental de Nuňez presnou strelou k ľavej žrdi z hranice pokutového územia, pri ktorej ekvádorský brankár Hernán Galíndez zostal nehybne stáť.

Bol to Messiho 104. gól v 176 reprezentačnom dueli a 29. v kvalifikácii na MS, čím vyrovnal rekord Uruguajčana Luisa Suáreza. Obaja spolu hrávali v FC Barcelona.

"V každom kvalifikačnom zápase musíme hrať na sto percent. Tento súboj bol veľmi náročný, hralo sa v ňom tvrdo," zhodnotil Messi stretnutie proti Ekvádoru.

V kvalifikácii tréner Scaloni neprehral ani raz


V základnej zostave v ňom nehrali za úradujúcich majstrov sveta Ángel Di María ani Julián Álvarez, namiesto nich nastúpili od začiatku Nicolás González a Lautaro Martínez. Tréner Lionel Scaloni má za sebou presne päť rokov na lavičke "Albicelestes" a za ten čas neprehral s tímom ani raz v kvalifikácii na "mundial".

Argentínčania sa usadili na čele 10-člennej kvalifikačnej tabuľky spolu s výberom Kolumbie, ktorý v úvodnom zápase zdolal Venezuelu tiež 1:0. Na ďalších dvoch priečkach sú Paraguaj a Peru, ktoré vo vzájomnom súboji uhrali bezgólovú remízu.

Zvyšné tímy odohrajú prvé duely v utorok. Priamo na šampionát postúpi najlepších šesť mužstiev, siedme zabojuje o účasť v medzikontinentálnej baráži.

Viac k témam: kvalifikácia, Majstrovstvá sveta vo futbale, MLS Major League Soccer, Zlatá lopta
Zdroj: SITA.sk - Messi vyrovnal rekord bývalého spoluhráča Suáreza v počte gólov v kvalifikácii o postup na MS © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.