Štvrtok, 2. máj 2024
Polojasno  15,4 °C
Mimoriadne správy

Messi sa stal najlepším strelcom juhoamerickej histórie, hetrikom prekonal legendárneho Pelého (video)

 Webnoviny  10. september 2021  199  
Messi sa stal najlepším strelcom juhoamerickej histórie, hetrikom prekonal legendárneho Pelého (video)

10.9.2021 (Webnoviny.sk) - Aj futbalový rok 2021 je v znamení Lionela Messiho, aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá. S FC Barcelona sa po 20 rokoch rozlúčil ziskom Španielskeho kráľovského pohára, v júli ako kapitán Argentíny zdvihol nad hlavu pohár určený pre víťaza Copa América a aktuálne sa stal aj najlepším strelcom juhoamerickej futbalovej histórie. So 79 gólmi prekonal o dva zásahy brazílskeho kráľa futbalu Pelého.

Argentína vo štvrtkovom súboji kvalifikácie MS 2022 rozdielom triedy zdolala Bolíviu a všetky tri góly boli dielom 34-ročného fenomenálneho útočníka. Na Monumental Stadium v Buenos Aires mu tlieskalo 20-tisíc divákov.

Tešil sa hlavne z fanúšikov


Prvýkrát skóroval v 14. min, keď polovysokou strelou ľavačkou spoza šestnástky prekonal bolívijského brankára Carlosa Lampeho. V 64. min sa presadil po sérii štyroch prihrávok s Lautarom Martínezom, ktorými dokonale zaskočili obranu hostí a po elegantnej kľučke vo vnútri šestnástky zvýšil na 2:0 pre favorita. Hetrik skompletizoval v 88. min.

Vtedy dorazil ľavačkou zblízka do siete odrazenú loptu od Lampeho. Pre porovnanie Messi potreboval na 79 gólov 153 zápasov v drese Argentíny, Pelému stačilo na 77 gólov 92 reprezentačných duelov.

Messi sa po zápase viac ako zo streleckého rekordu tešil z toho, že po 20 mesiacoch mohli byť fanúšikovia prítomní na reprezentačnom futbalovom zápase v Argentíne a mohol im naživo ukázať trofej pre víťaza majstrovstiev Južnej Ameriky.

Veľmi dlhé čakanie


"Dlho som o som sníval a dočkal som sa. Bolo to veľmi dlhé čakanie, preto si to nesmierne vážim. Teraz pohár oslavujem s fanúšikmi aj svojimi najbližšími, prišla moja mama, bratia aj ďalší ľudia. Všetci sme si veľa toho vytrpeli a teraz konečne oslavujeme. Som šťastný," skonštatoval Messi.

Pred dvoma mesiacmi Argentína zdolala vo finále Copa América 2021 Brazíliu 1:0 a Messi sa na desiaty pokus dočkal vytúženého triumfu v drese "Albicelestes". Dovtedy nezískal s tímom Argentíny žiadnu medzinárodnú reprezentačnú trofej s výnimkou zlatej medaily na OH 2008 v Pekingu, ktorá sa však neráta do seniorského futbalu.

"Leo" mal podiel na deviatich z dvanástich gólov Argentíny na Copa América 2021. Výsledkom jeho snahy aj celého tímu pod vedením Lionela Scaloniho bol prvý triumf na juhoamerickom šampionáte po 28 rokoch a celkovo historicky pätnásty.



Zdroj: Webnoviny.sk - Messi sa stal najlepším strelcom juhoamerickej histórie, hetrikom prekonal legendárneho Pelého (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.