Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Messi je šťastný, že sa rozhodol odísť do Miami, podľa Beckhama je stále motivovaný

 Webnoviny  18. august 2023  176  
Messi je šťastný, že sa rozhodol odísť do Miami, podľa Beckhama je stále motivovaný

18.8.2023 (SITA.sk) - Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi je presvedčený o tom, že jeho prestup do amerického klubu Inter Miami zo zámorskej MLS bol správny krok.

Tridsaťšesťročný úradujúci majster sveta odštartoval pôsobenie na Floride vo veľkom štýle, v prvých šiestich zápasoch strelil deväť gólov a doviedol Inter do finále play-off v pohárovej súťaži tímov MLS a mexickej Ligy MX.

Barcelonu neplánoval opustiť


"Od začiatku ma tu vrúcne privítali. Som veľmi šťastný, že som sa takto rozhodol. Vedeli sme, že v pohárovej súťaži budeme začínať od nuly, lebo prišli noví hráči aj tréner. Od úvodu sa nám však darilo dobre. Táto súťaž je šanca začať prestavbu a stanoviť si vysoké ciele, na ktorých dosiahnutie budeme pripravení. Prišiel som sem hrať a užívať si futbal," vyhlásil sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty.

Lionel Messi po skončení uplynulej sezóny opustil francúzsky klub Paríž Saint-Germain a podpísal s Interom Miami zmluvu na dva a pol roka s priemerným platom 50 až 60 miliónov dolárov ročne.

Predtým bol mnoho rokov tvárou španielskeho tímu FC Barcelona, odkiaľ sa mu neodchádzalo ľahko.

"Neplánoval som to a ani som netúžil po odchode do Paríža. Nechcel som opustiť Barcelonu a bolo to náročné. Teraz je to však presne naopak a ja som za to vďačný," skonštatoval kapitán "Albicelestes".

Beckham má radosť


Spolumajiteľa Interu Miami a niekdajšieho hviezdneho anglického futbalistu Davida Beckhama teší, že sa Messimu po príchode na Floridu tak darí.

"Je v tej fáze kariéry, že už dosiahol všetko, čo sa v tomto športe dá. Je jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší v histórii. Stále je motivovaný, na ihrisku to vidno," skonštatoval Beckham.

Viac k témam: MLS Major League Soccer
Zdroj: SITA.sk - Messi je šťastný, že sa rozhodol odísť do Miami, podľa Beckhama je stále motivovaný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.