Štvrtok, 9. máj 2024
Jasno  10,4 °C
Mimoriadne správy

Martin Dúbravka získal významné ocenenie od novinárov, tréner ho považuje za veľkého profesionála

 Webnoviny   5. január 2019  243  
Martin Dúbravka získal významné ocenenie od novinárov, tréner ho považuje za veľkého profesionála

NEWCASTLE 5. januára (WebNoviny.sk) - Slovenského brankára Martina Dúbravku vyhlásila anglická Severovýchodná asociácia futbalových novinárov za najlepšieho hráča spomenutého regiónu za kalendárny rok 2018.

Reprezentant SR pôsobí v tíme Newcastle United v Premier League, kde najprv od januára hosťoval zo Sparty Praha a v lete tam prestúpil natrvalo. Ide už o 39. ročník ankety, Dúbravka si ocenenie prevezme v nedeľu 17. februára.

"Som veľmi prekvapený a poctený, že som zvíťazil v tejto súťaži. Je to pre mňa veľká česť a úspech, ale nepodarilo by sa mi to bez mojich spoluhráčov. Ďakujem všetkým novinárom, ktorý za mňa hlasovali," povedal Dúbravka podľa oficiálnej stránky klubu. Z úspechu svojho zverenca sa teší aj tréner Rafael Benítez.

"Som šťastný aj za Martina. Jeho prestup bol pre nás kľúčový, je to rozdielový hráč. Zároveň ide o veľkého profesionála a skúseného futbalistu, ktorý je dobrým vzorom pre mladých spoluhráčov. Som rád, že to tak vnímajú aj iní ľudia," dodal 58-ročný kouč.

Ocenenie, ktoré tento rok pripadlo odchovancovi MŠK Žilina, vlani získali spoločne obranca Jamaal Lascelles a stredopoliar Matt Ritchei. V minulosti si ho prebral napríklad i Alan Shearer.

Viac k témam: Martin Dúbravka, Newcastle United, Premier League, Rafael Benítez
Zdroj: Webnoviny.sk - Martin Dúbravka získal významné ocenenie od novinárov, tréner ho považuje za veľkého profesionála © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.