Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Marko Daňo mieri do českého Třinca, tréner Varaďa očakáva prísun bodov

 Webnoviny   6. september 2021  211  
Marko Daňo mieri do českého Třinca, tréner Varaďa očakáva prísun bodov

6.9.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenská légia v šatni úradujúceho českého hokejového majstra sa opäť rozšírila. Dres tímu HC Oceláři Třinec si bude obliekať 26-ročný útočník Marko Daňo, ktorý v ostatných šiestich sezónach skúšal šťastie v troch mužstvách NHL, ale nedarilo sa mu podľa predstáv, a často končil v nižšej súťaži AHL.

V prestížnej zámorskej profilige odohral účastník troch majstrovstiev sveta aj nedávneho kvalifikačného turnaja o postup na ZOH 2022 dovedna 141 zápasov v tímoch Chicaga, Winnipegu, Colorada a Columbusu a pripísal si v nich 45 bodov.

V otcových šľapajach


"Marko je silový typ korčuliara, ktorý sa vie natlačiť do bránky. Je silný na puku aj v osobných súbojoch. Očakávame od neho prísun bodov. Veríme, že v jeho prípade nesiahneme vedľa," uviedol tréner HC Oceláři Václav Varaďa na klubovom webe.

Dosiaľ pôsobili v Třinci piati Slováci - štyria útočníci Tomáš Marcinko, Vladimír Dravecký, Miloš Roman, Patrik Hrehorčák, ku ktorým pred touto sezónou pribudol obranca Martin Marinčin. Marko Daňo podpísal krátku zmluvu na dva mesiace s opciou do konca tejto sezóny. Je zaujímavé, že hráčom Třinca bol aj Markov otec Jozef Daňo.

Daňo posilní zostavu


Kreatívny center tam pôsobil v rokoch 1996 - 2001 a s tímom vybojoval striebro aj bronz v českej najvyššej súťaži. V šiestich sezónach nazbieral celkovo 190 kanadských bodov. Dnes je Jozef Daňo asistent trénera v českom tíme nižšej súťaže HC Frýdek-Místek.

"Vďaka Markovmu príchodu máme aktuálne k dispozícii trinásť útočníkov, sedem obrancov a troch brankárov. Sme pripravení na ostrý štart nového súťažného ročníka," dodal Varaďa na webe hcocelari.cz.

Třinec už má v novej sezóne za sebou štyri zápasy v Lige majstrov. Rovnako ako Slovan Bratislava nezískal v konfrontácii so švédskym Leksandom a švajčiarskym Fribourgom-Gottéronom ani bod. V októbri odohrajú v LM Třinec a HC Slovan dva zápasy proti sebe.

Viac k témam: prestup
Zdroj: Webnoviny.sk - Marko Daňo mieri do českého Třinca, tréner Varaďa očakáva prísun bodov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.