Piatok, 10. máj 2024
Slnečno  17 °C
Mimoriadne správy

Marián Studenič sa stal voľným hráčom, od klubu Dallas Stars nedostal ani kvalifikačnú ponuku

 Webnoviny   1. júl 2023  141  
Marián Studenič sa stal voľným hráčom, od klubu Dallas Stars nedostal ani kvalifikačnú ponuku

1.7.2023 (SITA.sk) - Okrem dvojice skúsených hokejistov Tomáš Tatara a Jaroslava Haláka sa v sobotu stal v zámorskej NHL neobmedzeným voľným hráčom aj Marián Studenič.

Stále iba 24-ročný krídelník totiž nedostal od vedenia klubu Dallas Stars ani kvalifikačnú ponuku. Skalický rodák v lete 2022 podpísal s "hviezdami" dvojcestný kontrakt na jeden súťažný ročník, ktorého platnosť sa skončila v piatok.

Väčšinou hral v AHL


Aby si Stars udržali minimálne exkluzívne právo rokovať so Studeničom o novej, museli mu ponúknuť aspoň minimálne navýšenie k doterajšej zmluve, čo sa však nestalo.

Marián Studenič v NHL odohral zatiaľ 44 duelov základnej časti s bilanciou 3 góly a 3 asistencie, v play-off pridal 4 štarty bez bodového zisku.

V kanadsko-americkej profilige začínal v tíme New Jersey Devils, no vo februári 2022 po Slovákovi siahol na waiver listine Dallas.

Väčšiu časť ročníka 2022/2023 strávil Studenič v AHL, kde za Texas Stars absolvoval vrátane play-off 75 stretnutí a mal bilanciu 23 gólov aj 31 asistencií. V NHL dostal šancu iba v troch stretnutiach a v nich nebodoval.

Voľní sú aj Tatar s Halákom


Od soboty tak môže Studenič rovnako ako iný útočník Tomáš Tatar a brankár Jaroslav Halák rokovať o možnej spolupráci s ostatnými klubmi profiligy.

Tatar doteraz pôsobil v New Jersey Devils a Halák v New Yorku Rangers, obaja skúsení hokejisti sa nedohodli s doterajšími zamestnávateľmi na pokračovaní v týchto organizáciách.

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk - Marián Studenič sa stal voľným hráčom, od klubu Dallas Stars nedostal ani kvalifikačnú ponuku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.