Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  15 °C
Mimoriadne správy

Marek Hamšík prestúpil do Číny, po 12 rokoch opúšťa SSC Neapol

 Webnoviny  14. február 2019  249  
Marek Hamšík prestúpil do Číny, po 12 rokoch opúšťa SSC Neapol

NEAPOL 14. februára (WebNoviny.sk) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík po dvanástich rokoch definitívne opúšťa taliansky klub SSC Neapol. Podľa správ z Apeninského polostrova transfer sfinalizovali v stredu vo večerných hodinách a 31-ročný Banskobystričan si bude v najbližších troch rokoch obliekať dres tímu Ta-lien I-fang.

Odstupné 20 miliónov eur


"Hamšík je hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang približne od stredy 20.30 h SEČ," povedal pre Radio Kiss Kiss hráčov právnik Mattia Grassani. Kluby sa podľa webu giornaledirimini.com dohodli na odstupnom 20 miliónov eur, pričom 5 miliónov má čínsky klub vyplatiť Neapolčanom hneď a ďalších 15 miliónov v priebehu najbližšieho roka.

Hamšík sa podľa talianskych médií v piatok presunie do Číny, kde má v priebehu troch rokoch zarobiť dovedna 27 miliónov eur. Vo štvrtok sa k prestupu bližšie vyjadrí na brífingu svojej zastupiteľskej agentúry CSM-Agency, ktorý sa o 15.00 h uskutoční v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave.

V Neapole sa stal legendou


Futbalista známy pod prezývkou "Marekiaro" sa v Neapole stal legendou klubu. V uplynulých mesiacoch dosiahol viacero míľnikov.

Dlhoročná stálica neapolského klubu nastúpila 6. novembra 2018 proti Parížu St. Germain (1:1) v C-skupine Ligy majstrov 2018/2019 na svoj 512. súťažný duel za "partenopei". Hamšík prekonal držiteľa dovtedajšieho maxima Giuseppeho Bruscolottiho, ktorý v rokoch 1972-1988 odohral za Neapol dovedna 511 stretnutí.

Predvlani, presne deň pred Vianocami, prekonal rekord slávneho Argentínčana Diega Maradonu v počte strelených gólov (115) v neapolskom drese. Hamšík počas účinkovania v tomto klube dvakrát vyhral Taliansky pohár (2012, 2014) a raz tamojší superpohár (2014).

Viac k témam: Serie A, SSC Neapol, Ta-lien I-fang
Zdroj: Webnoviny.sk - Marek Hamšík prestúpil do Číny, po 12 rokoch opúšťa SSC Neapol © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.