Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Marco Odermatt vyhral aj posledný obrovský slalom sezóny, Švajčiari majú veľký glóbus po 12 rokoch

 Webnoviny  19. marec 2022  151  
Marco Odermatt vyhral aj posledný obrovský slalom sezóny, Švajčiari majú veľký glóbus po 12 rokoch

19.3.2022 (Webnoviny.sk) - Záverečný obrovský slalom sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní ovládol Švajčiar Marco Odermatt, potvrdil tým dominanciu v tejto disciplíne v ročníku 2021/2022.

Dvadsaťštyriročný švajčiarsky reprezentant vyhral hodnotenie obrovského slalomu a už skôr si zaistil zisk malého krištáľového glóbusu, "vo vrecku" už má aj veľký glóbus za celkové prvenstvo v poradí SP.

Odermatt ovládol obidve kolá


V aktuálnom ročníku seriálu zvíťazil v piatich obrovských slalomoch a v tejto disciplíne pridal aj zlato zo ZOH v Pekingu.

Marco Odermatt bol vo finále SP vo francúzskom stredisku Méribel lídrom obrovského slalomu aj po prvom kole, v druhom si prvú pozíciu bez problémov ustrážil.

Druhý skončil s mankom 49 stotín sekundy Nór Lucas Braathen, na tretiu priečku sa dostal Švajčiar Loic Meillard. Druhé kolo nevyšlo ďalšiemu reprezentantovi Švajčiarska Justinovi Murisierovi, ktorý z 2. pozíciu po prvej jazde klesol na konečný 9. stupienok.

Muži zakončia sezónu slalomom


"Je to neskutočný deň, dlho som o niečom podobnom sníval. Keď som prešiel cieľom, sršali zo mňa emócie," povedal do mikrofónu organizátorov Odermatt, ktorý zariadil veľký krištáľový glóbus pre Švajčiarsko po dvanástich rokoch. Predtým naposledy ho v sezóne 2009/2010 získal Carlo Janka.

Odermattov najväčší tohtosezónny konkurent v disciplíne Nór Henrik Kristoffersen v sobotu nebodoval, v prvom kole totiž vypadol. Tretiu priečku v poradí disciplíny si vybojoval spomenutý Nór Braathen.

Mužská časť sezóny SP vyvrcholí v nedeľu slalomom.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Marco Odermatt vyhral aj posledný obrovský slalom sezóny, Švajčiari majú veľký glóbus po 12 rokoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.