Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Manchester City môže okrem vylúčenia z Ligy majstrov prísť aj o titul v Premier League

 Webnoviny  16. máj 2019  263  
Manchester City môže okrem vylúčenia z Ligy majstrov prísť aj o titul v Premier League

MANCHESTER 16. mája (WebNoviny.sk) - Pred niekoľkými dňami sa objavila správa, že Európska futbalová únia (UEFA) by mohla anglický klub Manchester City pre porušenie finančných pravidiel fair-play vylúčiť z Ligy majstrov.

Machinácie so sponzorskými zmluvami


Najnovšie tímu španielskeho kouča Josepa Guardiolu hrozí odobratie majstrovskej trofeje za víťazstvo v Premier League 2018/2019.

Podľa rakúskeho webu laola1.at, ktorý sa odvoláva na nemecký Bild, došlo v klube k machináciám so sponzorskými zmluvami, najmä s hlavným sponzorom - spoločnosťou Etihad.

Manchesterská organizácia oficiálne dostáva od arabských aerolínií menej ako 10 miliónov eur ročne, no podľa zistení vyšetrovateľov to v skutočnosti má byť viac ako 78 miliónov eur v priebehu dvanástich mesiacov.

Premier League chce od ManCity informácie


Podľa stanoviska Premier League, ktoré Bildu poskytol jej mediálny manažér, "vedenie súťaže kontaktovalo Manchester City so žiadosťou o dodanie informácií týkajúcich sa nedávnych obvinení, pričom s klubom je v nepretržitom kontakte."

"Liga má podrobné a prísne finančné pravidlá, čo sa týka náboru mladých hráčov do klubových akadémií a vlastníctva tretími stranami. V súčasnosti všetky tieto záležitosti podrobne skúmame a Manchestru City dáme priestor na vysvetlenie," doplnil mediálny manažér Premier League.

Ako dodáva web laola1.at, ManCity okrem porušenia finančných pravidiel fair-play opakovane nerešpektoval pravidlá ochrany neplnoletých mládežníkov, za čo už predtým dostal sankciu. Ak by sa všetky tieto porušenia potvrdili, v najhoršom možnom prípade by Manchestru City mohli odňať nedávno získaný ligový titul. Možný je aj odpočet bodov alebo zákaz registrovať nových hráčov.

Viac k témam: Manchester City, Premier League, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Manchester City môže okrem vylúčenia z Ligy majstrov prísť aj o titul v Premier League © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.