Pondelok, 2. september 2024
Väčšinou jasno  17,8 °C
Mimoriadne správy

Mak strelil APOEL-u krásny gól. Tréner Weiss vysvetlil, prečo hral v základe Slovana Tigran (video+foto)

 Webnoviny   8. august 2024  89  
Mak strelil APOEL-u krásny gól. Tréner Weiss vysvetlil, prečo hral v základe Slovana Tigran (video+foto)

8.8.2024 (SITA.sk) - Keď tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. skladal základnú jedenástku na stredajší úvodný zápas 3. predkola Ligy majstrov 2024/2025 proti APOEL Nikózia (2:0), bolo mu jasné, že musí posadiť na lavičku náhradníkov niektorú z ofenzívnych hviezd „belasých“.

Nakoniec sa rozhodol postaviť od začiatku arménskeho legionára Tigrana Barseghjana a „čierny Peter“ zostal v rukách Róberta Maka.

Prečo hral Barseghjan?


Weissov ťah sa však nakoniec ukázal prospešný pre všetkých. Po Barseghjanovej aktivite si dali hostia v 74. minúte vlastný gól a čerstvý Mak výstavnou strelou do „vinkla“ v nadstavenom čase zariadil dvojgólový triumf hráčov Slovana, ktorým sa vďaka náskoku 2:0 bude ľahšie dýchať v budúcotýždňovej odvete na Cypre.

Veľmi ma bolelo, keď som Róberta Maka nepostavil od začiatku, pretože každý chcel hrať. Na príprave som hráčom povedal, že tento duel je za odmenu pre nich i všetkých v klube. Nastúpila základná jedenástka, ktorá je tu okrem Dominika Takáča dlhšie, aj preto hral Tigran Barseghjan, ktorý pre klub i mňa urobil veľa. Požiadal som Roba, aby to rešpektoval. Futbalista zo základu to ťažko znáša, ale výborne naskočil a dal fantastický gól,“ povedal kouč Slovana podľa klubového webu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga majstrov – 3. predkolo): Slovan Bratislava – APOEL Nikózia (fotografie)

Mak bol trochu sklamaný


Mak priznal, že bol trochu sklamaný z toho, že nehral od začiatku. „Cítil som, že ak nastúpim, dám gól. Mohol som aj dva, ale aj ten jeden bol krásny a veľmi sa z neho teším. Vždy sa snažím dávať to na zadnú žrď a vyšlo to nádherne. Pred zaplneným štadiónom streliť taký gól je niečo špeciálne,“ povedal Mak pre STVR.


Ťažká odveta v náročnom prostredí


Odveta sa bude hrať v utorok 13. augusta od 19.00 h. v Nikózii. Po pondelkovom žrebe je známe, že ak Slovan v tomto dvojzápase uspeje, v play-off LM nastúpi proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť alebo dánskemu FC Midtjylland.

Dosiahli sme cenný triumf, 2:0 je dobrý výsledok. V Nikózii nás však čaká ťažký zápas v náročnom prostredí. Máme dvojgólový náskok, a verím, že vonku minimálne jeden gól dáme, a že postúpime. Nehovorím, že prehráme, ale že skórujeme. Máme dobrú defenzívu a výborného brankára. Pri tomto skóre verím, že postúpime,“ skonštatoval Weiss st.



Viac k témam: Liga majstrov, Liga majstrov 2024/2025
Zdroj: SITA.sk - Mak strelil APOEL-u krásny gól. Tréner Weiss vysvetlil, prečo hral v základe Slovana Tigran (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.