Pondelok, 28. október 2024
Polojasno  13 °C
Mimoriadne správy

Majstrovský AS Trenčín opúšta Aliko Bala, mieri do Belgicka

 Webnoviny  27. január 2017  419  
Majstrovský AS Trenčín opúšta Aliko Bala, mieri do Belgicka

Trenčín počas prebiehajúceho prestupového obdobia už zrealizoval transfer do Belgicka - iný nigérijský krídelník Samuel Kalu zamieril do KAA Gent.

TRENČÍN 27. januára (WebNoviny.sk) - Nigérijský futbalista Aliko Bala opustil mužstvo úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín, vo svojej kariére bude po úspešnej skúške pokračovať v belgickom prvoligovom klube SV Zulte Waregem. Informuje o tom web aktuálne tretieho tímu najvyššej belgickej súťaže Jupiler League.

Devätnásťročný krídelník už podpísal kontrakt na tri a pol roka (do júna 2020). Zulte figuruje so 46 bodmi na 3. priečke tabuľky za Clubom Bruggy (49 b.) a Anderlechtom Brusel (47 b.).

V úvode aktuálnej sezóny z Trenčína do Waregemu zamieril krajan Alika Balu, 21-ročný ľavý obranca Kingsley Madu, ten sa upísal Zulte na tri roky. Madu, ktorý na OH 2016 v Riu de Janeiro získal ako hráč nigérijského olympijského výberu bronzovú medailu, za Waregem dosiaľ nastúpil v štyroch ligových zápasoch, celkovo odohral 37 minút. V národnom pohári pridal tri štarty.

Trenčín počas prebiehajúceho prestupového obdobia už zrealizoval transfer do Belgicka - iný nigérijský krídelník Samuel Kalu pokračuje vo svojej kariére v KAA Gent. Devätnásťročný talent podpísal v novom pôsobisku kontrakt na tri a pol roka a stal sa spoluhráčom dvoch svojich krajanov - Extrenčanov: Mosesa Simona, ktorý prišiel z Trenčína v januári 2015, a Ibrahima Rabia, ten je v Gente od vlaňajšieho augusta.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.