Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  14,1 °C
Mimoriadne správy

Lucas Hernández do Bayernu Mníchov za rekordnú sumu, prekoná rekord Virgila van Dijka

 Webnoviny  28. marec 2019  234  
Lucas Hernández do Bayernu Mníchov za rekordnú sumu, prekoná rekord Virgila van Dijka

MNÍCHOV 28. marca (WebNoviny.sk) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov oficiálne skompletizoval prestup 23-ročného Francúza Lucasa Hernándeza.

Prekonaný rekord van Dijka


Jeho súčasnému zamestnávateľovi Atléticu Madrid zaplatí 80 miliónov eur, čím sa rodák z Marseille stane najdrahším obrancom na svete.

Prekoná tak doterajší rekord Virgila van Dijka, ktorý sa v decembri 2017 stal hráčom FC Liverpool za 75 miliónov eur. Do metropoly Bavorska sa Hernández presunie 1. júla 2019 a s 28-násobným nemeckým majstrom podpíše zmluvu na päť rokov.

Pauzuje zrejme do konca sezóny


"Som veľmi rád, že sme získali jedného z najlepších obrancov na svete a úradujúceho svetového šampióna," povedal športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžič. Momentálne však Francúza trápi zranenie pravého kolena, s ktorým bude laborovať zrejme do konca sezóny.

"Bayern Mníchov je jeden z najlepších klubov v Európe a na svete. Som hrdý na to, že v budúcnosti môžem za neho bojovať o všetky tituly," povedal Lucas Hernández pre oficiálny web aktuálneho lídra najvyššej nemeckej súťaže.

Viac k témam: Atlético Madrid, FC Bayern Mníchov, I. bundesliga, La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Lucas Hernández do Bayernu Mníchov za rekordnú sumu, prekoná rekord Virgila van Dijka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.