Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  16 °C
Mimoriadne správy

Lionel Messi sa gólovo presadil aj v piatom zápase za Inter Miami, jeho tím postúpil do semifinále Leagues Cupu

 Webnoviny  12. august 2023  153  
Lionel Messi sa gólovo presadil aj v piatom zápase za Inter Miami, jeho tím postúpil do semifinále Leagues Cupu

12.8.2023 (SITA.sk) - Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi sa strelecky presadil aj v piatom zápase v drese amerického klubu Inter Miami zo zámorskej MLS.

V piatok prispel gólom k víťazstvu 4:0 nad Charlotte FC a k postupu do semifinále play-off v pohárovej súťaži tímov MLS a mexickej Ligy MX. Messi sa tiež dostal na čelo tabuľky strelcov v Leagues Cupe s ôsmimi gólmi.

Messimu stačí iba sekunda


Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty uzavrel skóre piatkového stretnutia na Floride v 86. minúte. Tridsaťšesťročný úradujúci majster sveta pomohol Interu k prvenstvu v J-skupine Leagues Cupu troma gólmi v dvoch dueloch proti mexickému tímu Cruz Azul (2:1) a Atlante United (4:0).

V 1. kole play-off zariadil dvoma gólmi víťazstvo 3:1 nad Orlandom City a v osemfinále skóroval dvakrát pri triumfe nad FC Dallas (4:4 po predĺžení, 5:3 na p.k.).

"Keď máte Messiho, tak viete, že mu stačí dostať sa do šance. Potrebuje iba sekundu. Musíte byť veľmi tvrdí, aby ste mu zabránili v čarovaní s loptou, ktoré predvádzal od 16 rokov v Barcelone," vyzdvihol Messiho tréner Charlotte Christian Lattanzio.

Inter Miami sa v utorňajšom semifinále Leagues Cupu stretne s Philadelphiou, len dve víťazstvá ho delia od celkového prvenstva v súťaži 47 tímov. V MLS pritom zvíťazil len päťkrát v 22 dueloch tejto sezóny.

Prišli aj Busquets s Albom


Lionel Messi po skončení uplynulej sezóny opustil francúzsky klub Paríž Saint-Germain a podpísal s Interom Miami zmluvu na dva a pol roka s priemerným platom 50 až 60 miliónov dolárov ročne.

Okrem neho prišli do klubu, ktorého spolumajiteľom je bývalý anglický futbalista David Beckham, aj stredopoliar Sergio Busquets, obranca Jordi Alba a kouč Gerado Martino.

Kormidelník s prezývkou "Tata" v minulosti viedol Messiho, Busquetsa i Albu v klube FC Barcelona.



Viac k témam: Leagues Cup, MLS Major League Soccer
Zdroj: SITA.sk - Lionel Messi sa gólovo presadil aj v piatom zápase za Inter Miami, jeho tím postúpil do semifinále Leagues Cupu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.