Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Lionel Messi je podľa amerického týždenníka Time najlepším športovcom tohto roka

 Webnoviny   9. december 2023  272  
Lionel Messi je podľa amerického týždenníka Time najlepším športovcom tohto roka

9.12.2023 (SITA.sk) - Po zisku rekordnej ôsmej Zlatej lopty dostal argentínsky futbalista Lionel Messi ďalšie individuálne ocenenie. Americký týždenník Time ho označil za najlepšieho športovca tohto kalendárneho roka.

Messi sa v lete pripojil k Interu Miami zo zámorskej Major League Soccer (MLS), za ktorý strelil jedenásť gólov v štrnástich zápasoch. Mal výrazný podiel na triumfe v Leagues Cupe, prvej trofeje v klubovej histórii.

Futbalová krajina


"Lionel dokázal v priebehu niekoľkých mesiacov to, čo sa ešte nedávno zdalo nemožné. Podpisom zmluvy s Interom Miami premenil USA na futbalovú krajinu,“ uviedol magazín Time.

Periodikum tiež uviedlo, že Messiho príchod spôsobil prudký nárast návštevnosti duelov, cien vstupeniek, predaja tovaru a sledovanosti zápasov MLS. V roku 2026 sa budú majstrovstvá sveta vo futbale konať v USA, Kanade a Mexiku.

Správne rozhodnutie


"Mojou prvou možnosťou bol po ukončení pôsobenia v PSG návrat do Barcelony. Z určitých dôvodov to však nebolo možné. Neskôr som premýšľal nad Saudskou Arábiou, kde sa takisto snažia vytvoriť zaujímavú ligu. Bolo to rozhodovanie medzi MLS a Saudi League. Dovolím si poznamenať, že som sa rozhodol správne,“ povedal Lionel Messi v rozhovore pre týždenník.

Okrem majstra sveta z roku 2022 získali ocenenia aj plavec Michael Phelps, gymnastka Simona Bilesová a basketbalista LeBron James.

Viac k témam: MLS Major League Soccer, Športovec roka
Zdroj: SITA.sk - Lionel Messi je podľa amerického týždenníka Time najlepším športovcom tohto roka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.