Sobota, 18. máj 2024
Jasno  14,8 °C
Mimoriadne správy

Legendárny Marcelo Lippi ocenil výkony Škriniarovho Interu, Juventus môže trápiť do konca sezóny

 Webnoviny  25. november 2019  357  
Legendárny Marcelo Lippi ocenil výkony Škriniarovho Interu, Juventus môže trápiť do konca sezóny

25.11.2019 (Webnoviny.sk) - Inter Miláno síce nie je na čele najvyššej talianskej súťaže, ale za vedúcim Juventusom Turín zaostáva stále iba o jediný bod. Z úvodných 13 zápasov tejto sezóny Serie A vyhrali hráči Interu až 11. A to sa im v celej klubovej histórii podarilo iba v sezóne 1950/1951. Tieto výsledky už podľa legendárneho trénera Marcela Lippiho nie sú dielom náhody, ale systematickej práce súčasného kormidelníka Antonia Conteho, ktorý má v tíme reprezentantov 12 krajín vrátane slovenského obrancu Milana Škriniara.

"Je výborné, že Inter sa takto drží čela tabuľky a pre súťaž je to len prínosné. A tvrdím, že im to môže vydržať až do konca sezóny. V auguste som na verejnosti povedal, že to vidím na trojsúboj o majstrovský titul. Je však zrejmé, že Neapol z neho vypadol, lebo má veľa svojich problémov," uviedol 71-ročný Marcelo Lippi pre denník Corriere dello Sport, cituje ho aj portál soccerway.com. "Celkovo si myslím, že v tejto sezóne bude boj o ´scudetto´ zaujímavejší ako v minulých rokoch. A to je dobré pre futbal," dodal Lippi.

Tréner talianskych majstrov sveta z roku 2006 zároveň pochválil aj prácu Maurizia Sarriho v Juventuse, ktorý nemá jednoduchú úlohu nadviazať na mimoriadne úspešné obdobie svojho predchodcu Massimiliana Allegriho. Ten získal päť majstrovských titulov po sebe a predĺžil víťaznú šnúru "Starej dámy" v Serie A na osem sezón.

"Zmena trénera v úspešnom klube takmer vždy negatívne ovplyvní atmosféru v tíme. Zrazu sa vytvoria problémy, ktoré predtým neboli a treba sa s nimi pasovať. Sarri je dostatočne inteligentný tréner, aby toto nedopustil. Do hry Juventusu implementoval svoje manažérske postupy bez toho, aby znížil výkonnosť mužstva. Pokračuje tak v úspechoch predchádzajúcich trénerov Conteho a Allegriho," dodal Lippi, ktorý v dávnejšej minulosti získal s Juventusom päť majstrovských titulov aj triumf v Lige majstrov.

Viac k témam: Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk - Legendárny Marcelo Lippi ocenil výkony Škriniarovho Interu, Juventus môže trápiť do konca sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.