Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Kvalita vody v Seine spôsobuje problémy aj pri paralympijských hrách, organizátori museli zmeniť harmonogram

 Webnoviny  Piatok, 14:59  85  
Kvalita vody v Seine spôsobuje problémy aj pri paralympijských hrách, organizátori museli zmeniť harmonogram

30.8.2024 (SITA.sk) - Na paralympijských hrách v Paríži sa vo štvrtok opäť vynorili obavy o kvalitu vody v rieke Seina po tom, ako organizátori zmenili harmonogram pretekov v paratriatlone. Všetkých 11 medailových podujatí sa tak bude konať v jeden deň, 1. septembra, namiesto plánovaných dvoch, uviedli organizátori paralympijských hier vo vyhlásení.

„Rozhodnutie usporiadať všetky medailové podujatia v jeden deň bolo prijaté s ohľadom na predpoveď počasia a poskytnúť športovcom a trénerom čo najväčšiu istotu. Priebeh plávania zostáva nezmenený,“ uviedli organizátori.

Kvalita vody v Seine bola hlavný problém aj počas nedávnych olympijských hier. Úrovne baktérií v dlhodobo znečistenej rieke neustále kolíšu v závislosti od počasia. Silné dažde spôsobujú, že odpadová voda steká do rieky, čo spôsobuje zvýšenie hladiny baktérií.

Organizátori uviedli, že kvalitu vody v rieke a prietok budú naďalej denne monitorovať a rozhodnutia o konaní plaveckých tréningov pre paratriatlonistov, budú posudzovať samostatne pred každým podujatím. Organizátori uviedli, že preteky môžu byť posunuté na 2. alebo 3. september, ak si to bude vyžadovať situácia.

Viac k témam: Kvalita vody, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paralympijské hry, Rieka Seina, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Kvalita vody v Seine spôsobuje problémy aj pri paralympijských hrách, organizátori museli zmeniť harmonogram © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.