Utorok, 14. máj 2024
Jasno  8,8 °C
Mimoriadne správy

Kozák musel meniť nomináciu na zápas proti Litve, Kozáčik možno podstúpi operáciu

 Webnoviny  31. máj 2017  231  
Kozák musel meniť nomináciu na zápas proti Litve, Kozáčik možno podstúpi operáciu

BRATISLAVA 31. mája (WebNoviny.sk) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pre zranenie definitívne nemôže rátať s dlhodobou brankárskou jednotkou Matúšom Kozáčikom pre blížiaci sa zápas vo Vilniuse proti domácej Litve (10. júna o 20.45 h SELČ) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Možnú neúčasť gólmana Viktorie Plzeň avizoval Kozák už počas oznámenia nominácie. V stredu sa väčšia časť mužstva zišla v Šamoríne, kde ju počas tohto týždňa čaká kemp (31. 5. - 4. 6.). Všetci nominovaní by sa mali stretnúť v utorok 6. júna v Žiline. V nominácii zostali traja gólmani: Martin Dúbravka (Slovan Liberec), Miloš Volešák (MŠK Žilina) a Martin Polaček (Zaglebie Lubin).

Odporúčame:
Na zraze reprezentácie chýbalo avizované sexteto vrátane Hamšíka a Ďuricu

"S Matúšom sme sa dohodli, aby prišiel na zraz a priniesol so sebou všetky nálezy. S doktorom Penerom sme urobili vyšetrenia v Bratislave. Počas nich našli v oblasti vonkajšieho kraja kolena tzv. myšku. Je to útvar, ktorý bráni plnému rozsahu pohyblivosti v kolennom kĺbe. Teraz sa dohodneme aj v spolupráci s českými partnermi z Plzne, či to budeme riešiť radikálne, teda operáciou, alebo inak," povedal pre komunikačné kanály SFZ lekár národného tímu Ján Baťalík a doplnil:

"Operácia by bola najjednoduchšie a najrýchlejšie riešenie, v priebehu troch až štyroch týždňov by bol úplne vyliečený. Ostatní sú v pohode, akurát brankár Volešák dostal 'koňar', mal pohnuté stehno, no myslím si, že to by sa v priebehu pár dní mohlo vyliečiť."

Odporúčame:
Hološko bol v nemilosti Kozáka, ale teraz sa mu zrejme pootvorili dvere do reprezentácie

Slováci v stredu podvečer absolvovali v Šamoríne prvý tréning. Kozáčik na ňom nechýbal, no na spoluhráčov sa pozeral spoza čiary a pri chôdzi viditeľne kríval. "Nie je to v mojom prípade ideálne. V oblasti fibuly je tam problém, ktorý budeme riešiť. Do troch dní sa rozhodne, ako sa bude v liečbe v mojom prípade postupovať," povedal Kozáčik.

Vo výbere pre kartový trest nie sú iní stabilní členovia základnej zostavy SR Adam Nemec a ani Juraj Kucka.

NOMINÁCIA SLOVENSKEJ FUTBALOVEJ REPREZENTÁCIE



  • na zápas proti Litve (10. júna o 20.45 h SELČ vo Vilniuse) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska

  • aktualizovaná 


Brankári: Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR), Miloš Volešák (MŠK Žilina), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Norbert Gyömbér (Terek Groznyj/Rus.)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.)

Útočník: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.)



Viac k témam: futbal, Ján Kozák, Matúš Kozáčik, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Kozák musel meniť nomináciu na zápas proti Litve, Kozáčik možno podstúpi operáciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.