Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Koronavírus ochromil viaceré kluby, Slovenská hokejová liga musela odložiť viacero naplánovaných duelov

 Webnoviny  18. január 2022  148  
Koronavírus ochromil viaceré kluby, Slovenská hokejová liga musela odložiť viacero naplánovaných duelov

18.1.2022 (Webnoviny.sk) - Druhú najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku sužuje výskyt ochorenia COVID-19 v kabínach jednotlivých klubov. Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), až šesť tímov sa aktuálne nachádza v karanténe. V súvislosti s tým muselo vedenie Slovenskej hokejovej ligy (SHL) pristúpiť k odkladu väčšieho počtu duelov, súťaž však pokračuje ďalej.

"Nikoho neteší vzniknutá situácia, ale podstatné je, že liga stále pokračuje. Všetky tímy dodržiavajú nariadenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva a veríme, že situácia sa čoskoro stabilizuje. V súčasnosti je odložených 22 zo zostávajúcich 80 zápasov do konca základnej časti, priestor na ich dohratie zatiaľ existuje. Aj v záujme klubov je regulárne dohrať základnú časť. Družstvá, ktorých súperi sú v karanténe, si môžu navzájom dohodnúť predohrávky s voľnými mužstvami," uviedol člen Ligovej rady Pavol Remžík na webe HockeySlovakia.sk.

V karanténe sa aktuálne nachádzajú tímy z Brezna, Levíc, Martina, Žiaru nad Hronom, Trnavy a Humenného. Predchádzajúce súboje musela z rovnakého dôvodu oželieť Považská Bystrica, no jej hráči sú už pripravení zasiahnuť do hry.

Lídrami SHL sú Žilinčania s náskokom ôsmich bodov pred Skaličanmi, tretí sú s dvanásťbodovým mankom na vedúce družstvo hokejisti Martina. Najmenej bodov doteraz nazbierali hráči Brezna a sú na 12. priečke. Tím SR "18" síce zatiaľ nazbieral len tri body, no v SHL figuruje mimo poradia.

Viac k témam: COVID-19, Karanténa
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírus ochromil viaceré kluby, Slovenská hokejová liga musela odložiť viacero naplánovaných duelov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.