Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  14,6 °C
Mimoriadne správy

Kližan vyhral slovenské derby a v Mníchove postúpil do hlavnej súťaže

 Webnoviny  29. apríl 2018  406  
Kližan vyhral slovenské derby a v Mníchove postúpil do hlavnej súťaže

MNÍCHOV 29. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako štvrtý zvíťazil za 73 minút jednoznačne 6:1, 6:2 nad krajanom a päťkou "pavúka" Jozefom Kovalíkom v stretnutí nedeľňajšieho finálového 2. kola kvalifikácie o postup do budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 BMW Open by FWU v nemeckom Mníchove.

V slovenskom súboji dvoch Bratislavčanov skúsenejší Kližan potvrdil dobrú formu a bez problémov doviedol duel do úspešného konca. Po suverénnom zisku prvého setu prehrával na začiatku druhého dejstva 0:1, otočil však na 5:1 a aj keď v siedmom geme nevyužil pri Kovalíkovom servise tri mečbaly, následne pri vlastnom podaní už nezaváhal.

Odporúčame:
Aktualizované: Gombos prehral vo finále kvalifikácie v Mníchove, nedarilo sa ani Martinovi

Dvadsaťosemročný Kližan v piatok ako kvalifikant prehral až vo štvrťfinále hlavnej singlovej súťaže tiež na antuke v španielskej Barcelone s domácim lídrom svetového rebríčka, obhajcom titulu a dovedna 10-násobným miestnym šampiónom Rafaelom Nadalom 0:6, 5:7 aj z náskoku 5:3 v druhom dejstve a troch jednotlivých setbalov pri vlastnom podaní v desiatom geme.

Zverenec daviscupového kapitána SR Dominika Hrbatého Kližan sa dokázal rýchlo prepraviť aj pripraviť na novú výzvu. Okrem 25-ročného Jozefa Kovalíka neuspeli vo finále kvalifikácie v Mníchove ďalší dvaja slovenskí tenisti Norbert Gombos a Andrej Martin.

Mníchov - kvalifikácia - 2. kolo (finále)


Martin Kližan (SR-4) - Jozef Kovalík (SR-5) 6:1, 6:2 za 73 minút



Viac k témam: Jozef Kovalík, Martin Kližan, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Kližan vyhral slovenské derby a v Mníchove postúpil do hlavnej súťaže © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.