Streda, 22. máj 2024
Zamračené  17,1 °C
Mimoriadne správy

Je to oficiálne, Uwe Krupp sa stal trénerom HC Sparta Praha

 Webnoviny  29. apríl 2018  297  
Je to oficiálne, Uwe Krupp sa stal trénerom HC Sparta Praha

PRAHA 29. apríla (WebNoviyn.sk) - Nemec Uwe Krupp sa stal novým trénerom hokejistov Sparty Praha. Podpísal zmluvu na dva roky. Informáciu priniesol web českého extraligového klubu. Bývalý obranca, ktorý počas vlastnej kariéry dlhodobo pôsobil v severoamerickej NHL, naposledy viedol tím Eisbären Berlín v rodnej krajine, postúpil s ním do finále DEL.

Odporúčame:
Zankovec chce zostať v HC Slovan Bratislava, rokovania o novej zmluve idú dobrým smerom

Päťdesiatdvaročný Krupp hral v zámorskej profilige za Buffalo, New York Islanders, Québec/Colorado, Detroit a Atlantu. V roku 1996 sa s Coloradom radoval zo Stanley Cupu, o šesť rokov neskôr si to zopakoval ako člen kádra Detroitu. Krupp v rokoch 2005 - 2011 trénoval nemeckú reprezentáciu a pred ôsmimi rokmi s ňou získal štvrté miesto na domácich MS, čo bol najlepší výsledok od striebra z roku 1953.

Potom Krupp koučoval Kolín nad Rýnom a napokon "ľadové medvede" z metropoly. V Sparte je nástupcom Františka Výborného. Pražania v ostatnej sezóne prehrali s Libercom 0:3 na zápasy už v predkole play-off.

Viac k témam: HC Sparta Praha, hokej, Uwe Krupp
Zdroj: Webnoviny.sk - Je to oficiálne, Uwe Krupp sa stal trénerom HC Sparta Praha © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.