Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  12,6 °C
Mimoriadne správy

Kanadský obranca Dan Girardi už ďalšiu sezónu v NHL nepridá, vo veku 35 rokov ukončil kariéru

 Webnoviny  20. september 2019  385  
Kanadský obranca Dan Girardi už ďalšiu sezónu v NHL nepridá, vo veku 35 rokov ukončil kariéru

20.9.2019 (Webnoviny.sk) - Úctyhodných 13 sezón hrával kanadský obranca Dan Girardi v zámorskej hokejovej NHL. Ďalšiu však už nepridá. Ako informuje oficiálny web klubu Tampa Bay Lightning, vo veku 35 rokov sa rozhodol ukončiť aktívnu športovú kariéru.

Jej väčšiu časť strávil v New Yorku Rangers, v ktorom ako nedraftovaný hráč pôsobil v rokoch 2006 až 2017. Na ostatné dve sezóny sa presťahoval na slnečnú Floridu a hral za Tampu Bay Lightning. V profilige odkorčuľoval dovedna 927 súbojov základnej časti s bilanciou 56 gólov a 208 asistencií, v play-off pridal 143 štartov (8+28).

"Ďakujem všetkým svojim trénerom, rodine, priateľom či spoluhráčom za podporu počas celej kariéry. Rangers mi dali šancu splniť si detský sen a zahral som si NHL. Počas jedenástich sezón v New Yorku som získal mnoho priateľov na ľade aj mimo neho. Ostatné dva ročníky som si s rodinou užil v Tampe Bay. Nikdy nezabudnem na chvíle v tomto klube. Hlavná vďaka patrí mojej manželke Pamele, že stále stála po mojom boku. Nezabúdam ani na syna Landona a dcéru Shaye, ktorí vždy boli fanúšikmi číslo jeden svojho ocka," uvádza sa vo vyhlásení Girardiho na webe "bleskov".

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Kanadský obranca Dan Girardi už ďalšiu sezónu v NHL nepridá, vo veku 35 rokov ukončil kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.