Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Juventus bude v tejto sezóne lepší ako Real Madrid, vyhlásila futbalová legenda Dino Zoff

 Webnoviny  22. august 2018  280  
Juventus bude v tejto sezóne lepší ako Real Madrid, vyhlásila futbalová legenda Dino Zoff

TURÍN 22. augusta (WebNoviny.sk) - Talianska futbalová legenda Dino Zoff sa domnieva, že jeho niekdajší klub Juventus Turín (1972-1983) bude v tejto sezóne lepší ako najúspešnejšia značka európskej pohárovej histórie - Real Madrid.

Podľa bývalého brankára, majstra sveta 1982 a európskeho šampióna 1968, víťaz ostatných troch ročníkov Ligy majstrov sa výrazne oslabil odchodom Cristiana Ronalda, ktorý pred niekoľkými týždňami prestúpil do tímu turínskej "Starej dámy".

Odporúčame:
Video: Premiéra Ronalda v Serie A priniesla aj dramatický moment, brankár Chieva ho vtipne okomentoval

"Juventus nie je na tom technicky horšie a nie je ani slabší ako Real Madrid, čo sa týka hráčov v strede poľa a v útoku. V niektorých futbalistoch má veľký potenciál, a to sme stále nevideli v akcii Emreho Cana. Juventus určite nie je horší tím ako Real," uviedol 76-ročný Zoff pre Radio Monte Carlo, citovali ho aj viaceré španielske médiá.

"Povedal by som, že Juventus je v tejto sezóne dokonca lepší ako Real Madrid. Má záložnú formáciu, ktorá naháňa strach - Emre Can, Federico Bernardeschi, ktorý dokáže veľa brániť, a taktiež je tam neuveriteľný robotník Blaise Matuidi," doplnil držiteľ šiestich majstrovských titulov v Serie A, ktoré získal ako gólman "Bianconeri".

Odporúčame:
Inter Miláno bez Škriniara prehral v Sassuole, Džeko v 89. minúte rozhodol o triumfe AS Rím

Podľa Zoffa je otázka času, kedy portugalský bombardér Cristiano Ronaldo začne dávať jeden gól za druhým. V sobotňajšej premiére v Serie A na ihrisku Chieva Verona (3:2) vyšiel strelecky naprázdno.

"Myslím si, že v prípade Ronalda nie je žiadny problém s tým, ako má hrať. Tréner Massimiliano Allegri v každej chvíli vie, aké riešenie zvoliť. A to aj v prípade hráča, akým je Ronaldo," podotkol Dino Zoff.

Viac k témam: Cristiano Ronaldo, Juventus Turín, Real Madrid, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk - Juventus bude v tejto sezóne lepší ako Real Madrid, vyhlásila futbalová legenda Dino Zoff © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.