Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul

 Webnoviny   2. jún 2024  119  
Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul

2.6.2024 (SITA.sk) - Niekdajší tréner Realu Madrid či Interu Miláno José Mourinho získal angažmán v tureckom futbalovom klube Fenerbahce Istanbul. Predstavitelia klubu od Bosporu sa chystajú oficiálne predstaviť 61-ročného portugalského odborníka v nedeľu večer.

Mourinho bol v ostatných mesiacoch bez práce po tom, ako v januári ukončil pôsobenie v talianskom klube AS Rím.

Bez titulu po jedinej prehre


Rodák zo Setúbalu nepôsobil mimo elitnej päťky európskych líg od roku 2004, keď po úspešnej anabáze v FC Porto odišiel do anglického klubu FC Chelsea. Odvtedy trénoval okrem spomenutých tímov aj v Manchestri United či Tottenhame Hotspur.

Fenerbahce Istanbul skončil v tejto sezóne tureckej Süper Lig na 2. mieste napriek tomu, že získal až 99 bodov a zaznamenal iba jednu prehru. Ešte dominantnejší bol totiž jeho odveký rival Galatasaray, ktorý v uplynulom ročníku získal 102 bodov.

Stretne bývalých zverencov


Mourinho sa v istanbulskom klube z ázijskej časti mesta stretne s viacerými bývalými zverencami. Žltomodrý dres totiž nosia Edin Ďžeko či Fred, s ktorými spolupracoval v AS Rím, resp. v Manchestri United.

Súčasťou kádra sú aj hviezdy ako Michy Batshuayi, Dušan Tadič či Dominik Livakovič.

Viac k témam: Süper Lig
Zdroj: SITA.sk - Jose Mourinho už nie je bez práce, portugalský tréner povedie turecký tím Fenerbahce Istanbul © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.