Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,9 °C
Mimoriadne správy

Jaroš sa po odohraní siedmich zápasov za Sharks presúva do New Jersey výmenou za útočníka Merkleyho

 Webnoviny  27. júl 2021  223  
Jaroš sa po odohraní siedmich zápasov za Sharks presúva do New Jersey výmenou za útočníka Merkleyho

27.7.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský obranca Christián Jaroš bude v zámorskej hokejovej kariére pokračovať v tíme New Jersey Devils. V pondelok sa stal súčasťou výmeny medzi San Jose Sharks a Devils. Tí za neho obetovali útočníka Nicka Merkleyho.

Jaroš podpísal ročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 800 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 275 000 amerických dolárov v nižšej súťaži AHL. Dvadsaťpäťročný Košičan sa tak nestane obmedzeným voľným hráčom.

Jaroš odohral v uplynulej sezóne za Sharks iba sedem zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. V AHL absolvoval ďalších jedenásť stretnutí, v ktorých nazbieral tri asistencie. Celkovo má počas štyroch sezón v Ottawe a San Jose v najslávnejšej profilige na konte 84 zápasov so ziskom 14 bodov za 1 gól a 13 asistencií.

"Jaroš je obranca s limitovaným počtom minút v NHL a navyše nie je produktívny. Je však pravák a je robustnej postavy. A preto ho angažovali v New Jersey, keďže generálny manažér Tom Fitzgerald má rád veľkých hráčov. A vo všeobecnosti je tiež dobré mať v obrane praváka. Veríme, že dostane viac priestoru na ľade v Utice ako v New Jersey," napísal zámorský hokejový web allaboutthejersey.com.

Viac k témam: AHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Jaroš sa po odohraní siedmich zápasov za Sharks presúva do New Jersey výmenou za útočníka Merkleyho © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.