Utorok, 28. máj 2024
Mimoriadne správy

Iľja Kovaľčuk nevylúčil návrat do NHL, túži po Triple Gold Clube

 Webnoviny  16. marec 2018  290  
Iľja Kovaľčuk nevylúčil návrat do NHL, túži po Triple Gold Clube

PETROHRAD 16. marca (WebNoviny.sk) - Ruská hokejová hviezda Iľja Kovaľčuk prezradila, že zvažuje návrat do zámorskej NHL. Tridsaťštyriročný útočník piaty rok pôsobí v domácej KHL v drese SKA Petrohrad. Po tejto sezóne mu však končí zmluva s tímom z "Benátok severu".

"Teraz sa sústredím iba na ziska Gagarinovho pohára, v lete však preskúmam všetky možnosti. Ak by sa naskytla možnosť zabojovať o Stanley Cup a nevyužil by som ju, nikdy by som si to neodpustil," povedal v rozhovore pre ruskú TV Match člen "zlatého" tímu z nedávnych zimných olympijských hier v kórejskom Pjongčangu a dodal, že by rád napodobnil svojho spoluhráča Pavla Daciuka a vstúpil do elitnej spoločnosti Triple Gold Club. V zbierke mu chýba iba trofej za víťazstvo v play-off NHL.

Kovaľčuk v severoamerickej profilige nastúpil v 816 zápasoch v základnej časti, strelil 417 gólov a pridal 399 asistencií. V play-off sa predstavil 32-krát s bilanciou 11+16. Dosiaľ naposledy hrával za New Jersey Devils.

Viac k témam: hokej, Iľja Kovaľčuk
Zdroj: Webnoviny.sk - Iľja Kovaľčuk nevylúčil návrat do NHL, túži po Triple Gold Clube © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.